Expanderar på förslutningar

PUBLICERAD: 7 juni 2017
UPPDATERAD: 24 januari
United Caps vd Benoît Henckes gläds åt att företaget nu får en bredare portfölj.

United Caps breddar sitt sortiment med ett förvärv av Dewit Plastics produktsegment inom förslutningar.

United Caps, producent av skruvkorkar, plastkapsyler och förslutningar, utökar sitt sortiment genom att förvärva Dewit Plastics produktsegment såsom barnsäkra och säkerhetsförslutningar, skruvkorkar samt handtag för större behållare.

– Vi är glada över att kunna expandera vår redan breda portfölj genom att inkludera dessa nya produkter,” säger United Caps vd Benoît Henckes i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Våra kunder vänder sig till United Caps för innovativa lösningar för deras behov av förslutningar, inklusive skräddarsydda lösningar, säger han och tillägger att företaget därmed positionerar sig bättre med ny teknik och expertis från Dewit Plastics.

United Caps kommer att integrera de förvärvade produktionstillgångarna till deras fabrik i Hoboken, Belgien, under de närmaste veckorna. Det familjeägda företaget med huvudsäte i Schwei har sammanlagt sju produktionsanläggningar i Europa och tillverkar förslutningar till främst dryckes- och livsmedelsindustrin, men även läkemedelsektorn. De gör även mer robusta förslutningar till behållare för kemikalier.

– Vi behöver vara nära våra kunder för transportkostnaderna är viktiga. Vi behöver vara högst en dags bilväg från våra kunder men även för att förstå deras behov idag och imorgon, påtalar Benoît Henckes

 

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x