Etikettproducent satsar vidare med digital tryckteknik

PUBLICERAD: 4 februari 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Auraprint utökar med ännu en HP Indigo-press. Foto: Pressbild

Auraprint har tagit in en ny HP Indigo 6K digital press i verksamheten. Företaget, specialiserade på etiketteringslösningar, kan nu trycka applikationer med specialfärger och få en mer exakt färgmatchning av varumärkesfärger.

Den nya digitalpressen, HP Indigo 6K digital, är anpassad för etikett-och förpackningsproducenter och utrustad med sju färgstationer  Det finska tryckeriet Auraprint får med sin maskininvestering en större mångsidighet och en färgrymd långt utöver det vanliga, enligt Visutech som har levererat digitalpressen.

Maskinen är utrustad med sju färgstationer. Förutom CMYK går det att använda specialfärger som till exempel Silver, Premium White, Invisible Yellow & Blue och Fade Resistant Yellow & Magenta. De extra färgstationerna kan också användas till Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) eller till dekorfärger som blandas off-press för att få en exakt och konsekvent färgmatchning av varumärkesfärger. Enligt Visutech ger färgvalen ett färgomfång långt utöver det vanliga och pantonefärger kan simuleras med hög precision direkt i tryckpressen.

Det finska tryckeriet har sedan tidigare en HP Indigo 6600 som i samband med den nya installationen uppgraderas med HP:s utökade färgpaket. Det innebär att företaget nu har två HP Indigo-pressar som kan trycka med silver.

HP Indigo 6K är utrustad med en molnbaserad HP Print OS-applikation för att förebygga driftstopp samt optimera och planera underhåll av maskinen. Tryckeriet uppgraderar också printservern med den senaste versionen av HP Production Pro for Indigo Label & Packaging – en digital front end-lösning för ett snabbare arbetsflöde.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x