Etikettpress får designpris

PUBLICERAD: 26 februari 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Océ LabelStream 4000-serien har kammat hem en iF Design Award.

Den bästa industriella designen i världen har korats i den erkända tävlingen 2019 iF Design Award. Canon uppmärksammades i förpackningskategorin med sin uv-bläckstrålepress för etiketter och flexibla förpackningar. Även ytterligare åtta produkter fick ett erkännande. 

Det är 25:e året i rad som Canon hyllas i tävlingen 2019 IF Design som uppmärksammar industriell design över hela världen. Priskategorierna innefattar förpackning, kommunikation, inredningsarkitektur, professionellt koncept, tjänstedesign/användarupplevelse samt arkitektur. Över 6 400 bidrag från 50 länder och regioner inkom till årets tävling som bedömdes av en jury bestående av 67 internationella designexperter.

Canon gick definitivt inte lottlösa. Hela nio produkter gick hem hos juryn. En av dem blev företagets industriella uv-bläckstrålepressar för etiketter – Océ Labelstream 4000-serien. Enligt Canon hyllas etikettpressen för sin estetiska design i kombination med maskinens  användarvänlighet och digitaltryckskvalitet.

– Vi är glada över att Océ LabelStream 4000-serien har vunnit en iF Design Award. Det är ett kvitto på vårt fortlöpande engagemang att säkra upp enastående innovation med en imponerande och användarvänlig design för att öka våra kunders verksamheter, säger Crit Driessen, vice vd och chef för affärsområdet digital packaging.

Etikettpressen hanterar självhäftande etiketter och vissa typer av flexibla förpackningar. Den skriver ut med uv-härdande bläck och Xaar-huvuden. Användaren kan antingen trycka med fyra färger CMYK, eller bygga på med CMYK plus vit. Enligt Canon är maskinen idealisk för små till medelstora serier och kan producera 50 meter per minut, med två olika tryckbredder – 330 eller 410 millimeter.

Ytterligare åtta produkter från Canon uppmärksammades i tävlingens olika kategorier, däribland Océ VarioPrint 6000 TITAN, en serie arkmatade svartvita produktionstryckpressar och bläck-och storformatsskrivaren ImagePrograf 6000.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432