En webbplats för designers och varumärkesägare

PUBLICERAD: 25 juni 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Iggesund web - low

 – ”Iggesund Paperboards webbplats iggesund.com är unik genom att man både lyckats fånga in den målgrupp man riktar sig mot, designers, och dessutom får stor uppskattning av just den målgruppen”, säger Ulf Smedberg, Senior Consultant på analysföretaget E-space Communication.

Det var när E-space fick i uppdrag att mäta igenom Holmenkoncernens, där Iggesund ingår, som man upptäckte hur väl Iggesund lyckats. Iggesund Paperboard är en materialproducent som tillverkar kartong som används till krävande förpackningar och grafiska alster. Det är långt mellan Iggesund och den som vill förpacka eller trycka något. Kommunikationen kompliceras ytterligare av att ett tryckeri eller en förpackningstillverkare är kund, medan besluten om vilket material som ska användas fattas av varumärkesägare eller av dem anlitade designers. Designers och varumärkesägare finns bara undantagsvis på kundlistan, men Iggesund vill använda webplatsen till att lära sig mer om och att kommunicera med dessa påverkare.

Foto: Rolf Andersson, Bildbolaget

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex