En papperssked i Kinder-ägget sparar 1.500 ton plast om året!

PUBLICERAD: 15 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Populära ”Godisägget” Kinder Joy får nu en liten återvinningsbar sked av styvt papper istället för den tidigare plastskeden. Bytet av sked uppges spara 1.500 ton plast om året. (Bild Ferrero)

Populära ”godisägget” Kinder Joy ska nu förses med en återvinningsbar liten papperssked, som uppges spara 1.500 ton plast om året!

Kinder Joy, som är en variant på det ursprungliga Kinder-ägget (Kinder Surprise), består av två halvor, där den ena halvan innehåller fyllda våffelkulor i en chokladkräm och den andra halvan är en ”klassisk” Kinder-överraskning.

För att underlätta inmundigandet av chokladkrämen, har tillverkaren, italienska konfektföretaget Ferrero, tidigare haft en liten plastsked integrerad i det plastlock, som täcker den ”ätbara” halvan av Kinder Joy-ägget. Den plastskeden byts nu ut mot en nyutvecklad och återvinningsbar sked, tillverkad av högkvalitativt styvt papper.

Den nya skeden fästs till plastlocket med hjälp av ultraljudsförsegling och utan behov av lim eller andra tillsatser.

Förutom den årliga besparingen på 1.500 ton plast, som uppnås när den lilla plastskeden ersätts med en papperssked, reduceras hela förpackningens koldioxidavtryck med 45 procent. Det skriver Ferrero i en pressrelease.

Den nya förpackningsvarianten av Kinder Joy ingår i Ferreros åtagande att till år 2025 ha gjort alla sina förpackningar hundra procent återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x