En papperssked i Kinder-ägget sparar 1.500 ton plast om året!

PUBLICERAD: 15 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Populära ”Godisägget” Kinder Joy får nu en liten återvinningsbar sked av styvt papper istället för den tidigare plastskeden. Bytet av sked uppges spara 1.500 ton plast om året. (Bild Ferrero)

Populära ”godisägget” Kinder Joy ska nu förses med en återvinningsbar liten papperssked, som uppges spara 1.500 ton plast om året!

Kinder Joy, som är en variant på det ursprungliga Kinder-ägget (Kinder Surprise), består av två halvor, där den ena halvan innehåller fyllda våffelkulor i en chokladkräm och den andra halvan är en ”klassisk” Kinder-överraskning.

För att underlätta inmundigandet av chokladkrämen, har tillverkaren, italienska konfektföretaget Ferrero, tidigare haft en liten plastsked integrerad i det plastlock, som täcker den ”ätbara” halvan av Kinder Joy-ägget. Den plastskeden byts nu ut mot en nyutvecklad och återvinningsbar sked, tillverkad av högkvalitativt styvt papper.

Den nya skeden fästs till plastlocket med hjälp av ultraljudsförsegling och utan behov av lim eller andra tillsatser.

Förutom den årliga besparingen på 1.500 ton plast, som uppnås när den lilla plastskeden ersätts med en papperssked, reduceras hela förpackningens koldioxidavtryck med 45 procent. Det skriver Ferrero i en pressrelease.

Den nya förpackningsvarianten av Kinder Joy ingår i Ferreros åtagande att till år 2025 ha gjort alla sina förpackningar hundra procent återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax