Empack flyttas fram: ”Vi hoppades in i det sista”

PUBLICERAD: 4 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Foto: Ola Lindgren, klusterchef Industri på Easyfairs. Foto: Niklas Maupoix

Stockholmsmässan Empack i månadsskiftet september-oktober ställs in. Mässan blir istället först om två år.

Coronapandemin sätter stopp för årets Empack-mässa i Stockholm, 30 september till 1 oktober.

– Vi hoppades in i det sista, och hade diskussioner fram och tillbaka, men med de restriktioner som finns så valde vi till sist att inte genomföra mässan i år, säger Ola Lindgren, klusterchef Industri på Easyfairs.

Förpackningsmässan flyttas fram två år och kommer att genomföras oktober 2022. Anledningen är att inte krocka med Scanpack-mässan 2021.

Hur påverkas utställarna?

– De flesta vi har pratat med köper in på beslutet. Det är viktigt med att kunna erbjuda värdefulla dagar med business och sedan ska också säkerhet råda på anläggningarna. Samtidigt är det många besökande företag som redan har reserestriktioner i dag.

– Vi för dialog med utställarna. De flesta följer med till 2022.

Ola Lindgren öppnar för att det eventuellt kan bli ett digitalt event.

– Det kan vara så att det blir något i en digital kanal på vägen, i form av ett webbinar eller liknande. Det är inte omöjligt.

– Efter sommaren laddar vi inför 2022. Vi får också en chans att lära oss mycket under 2021 när det kommer att bli extremt mycket mässor.

 

Läs vidare

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x