Empack flyttas fram: ”Vi hoppades in i det sista”

PUBLICERAD: 4 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Foto: Ola Lindgren, klusterchef Industri på Easyfairs. Foto: Niklas Maupoix

Stockholmsmässan Empack i månadsskiftet september-oktober ställs in. Mässan blir istället först om två år.

Coronapandemin sätter stopp för årets Empack-mässa i Stockholm, 30 september till 1 oktober.

– Vi hoppades in i det sista, och hade diskussioner fram och tillbaka, men med de restriktioner som finns så valde vi till sist att inte genomföra mässan i år, säger Ola Lindgren, klusterchef Industri på Easyfairs.

Förpackningsmässan flyttas fram två år och kommer att genomföras oktober 2022. Anledningen är att inte krocka med Scanpack-mässan 2021.

Hur påverkas utställarna?

– De flesta vi har pratat med köper in på beslutet. Det är viktigt med att kunna erbjuda värdefulla dagar med business och sedan ska också säkerhet råda på anläggningarna. Samtidigt är det många besökande företag som redan har reserestriktioner i dag.

– Vi för dialog med utställarna. De flesta följer med till 2022.

Ola Lindgren öppnar för att det eventuellt kan bli ett digitalt event.

– Det kan vara så att det blir något i en digital kanal på vägen, i form av ett webbinar eller liknande. Det är inte omöjligt.

– Efter sommaren laddar vi inför 2022. Vi får också en chans att lära oss mycket under 2021 när det kommer att bli extremt mycket mässor.

 

Läs vidare

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x