Effektivt stopp

PUBLICERAD: 20 januari 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Mer robust, mer tillförlitlig och med ett mer attraktivt pris: den kraftfullaste stoppcylindern genom tiderna klarar 200% högre kraft än sina föregångare. Den klarar radiella krafter och slagkrafter inom materialhantering i special- och verktygsmaskiner samt inom fordonsindustrin.

Stoppcylinder DFSP är speciellt lämplig i applikationer för att separera, stoppa och indexera. Dessutom kan den invändiga gängan med centreringshål användas till specialanpassade verktyg och tillbehör. Den utökade kolvstångslagringen ger en mer exakt positionering. Ytterligare precision ges vid tillval av rotationsskydd.

Designen av DSFP är baserad på kompaktcylindern ADN. Det är den kraftfullaste standard stoppcylindern som finns på marknaden. Den har dessutom ett mycket attraktivt pris – trots en längre livslängd tack vare användningen av en 3-komponents kolv och speciella kolvstångslagringar. Det breda utbudet av varianter gör att den är lämplig för många applikationer.

Festo_DFSP

 Stoppcylinder DSFP: ett mer attraktivt pris, pålitlig och mera robust
med 200% högre kraft än sin föregångare
.

 

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620