Effektivt stopp

PUBLICERAD: 20 januari 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Mer robust, mer tillförlitlig och med ett mer attraktivt pris: den kraftfullaste stoppcylindern genom tiderna klarar 200% högre kraft än sina föregångare. Den klarar radiella krafter och slagkrafter inom materialhantering i special- och verktygsmaskiner samt inom fordonsindustrin.

Stoppcylinder DFSP är speciellt lämplig i applikationer för att separera, stoppa och indexera. Dessutom kan den invändiga gängan med centreringshål användas till specialanpassade verktyg och tillbehör. Den utökade kolvstångslagringen ger en mer exakt positionering. Ytterligare precision ges vid tillval av rotationsskydd.

Designen av DSFP är baserad på kompaktcylindern ADN. Det är den kraftfullaste standard stoppcylindern som finns på marknaden. Den har dessutom ett mycket attraktivt pris – trots en längre livslängd tack vare användningen av en 3-komponents kolv och speciella kolvstångslagringar. Det breda utbudet av varianter gör att den är lämplig för många applikationer.

Festo_DFSP

 Stoppcylinder DSFP: ett mer attraktivt pris, pålitlig och mera robust
med 200% högre kraft än sin föregångare
.

 

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}