Ecolean vann prestigefyllt pris i Eco Best Awards 2021 Russia

PUBLICERAD: 19 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Tatiana Lund, Ecoleans marknads och försäljningschef i Ryssland, tog emot prestigefyllda Eco Best Awards-utmärkelsen. (Bild pressbild)|

När årets upplaga av den ryska tävlingen Eco Best Awards nyligen avgjordes, tog Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Ecolean hem segern i den prestigefyllda kategorin ”Best Sustainability Company”.

Eco Best Awards Russia, som i år arrangerades för femte gången, är en oberoende offentlig tävling, som hyllar och prisar ryska och internationella företag inom ekologi, energi och resursbevarande. Tävlingen stöds av flera tunga och viktiga organisationer och myndigheter, bland annat ryska naturskyddsföreningen, Moskvas hälsodepartement, Russian Green Cross, FSC Russia (Forest Stewardship Council), m fl.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att man som global förpackningsleverantör arbetar hårt för att minska sin miljöpåverkan i alla skeden av förpackningarnas livscykel – från produktion till avfallshantering/återvinning och med stort fokus på hållbar utveckling.

”Cirkulär praxis är ett måste, när det gäller hållbar användning av förpackningar. Att återvinna förpackningar efter konsumtion och möjliggöra för produktion av nya produkter av det återvunna materialet är en prioritet för Ecolean. I detta avseende genomför Ecolean ett storskaligt projekt för att organisera insamling och bearbetning av förpackningar i olika länder runt om i världen och där Ryssland är ett av länderna”, skriver Ecolean.

Sedan 2019 har återvinning av använda Ecolean-förpackningar genomförts i ryska Voronezh-regionen och angränsande regioner. De insamlade förpackningarna återvinns mekaniskt av Ecoleans återvinningspartner Tver Recycled Polymer Plant och det återvunna materialet används vid tillverkning av nya produkter som beläggningsplattor, bänkar, brevpapper etc.

Inför Eco Best Awards Russia 2021 har Ecoleans projektet för insamling och återvinning av förpackningar i Ryssland studerats i detalj och utvärderats av det speciella expertrådet inom Eco Best Award.

”I framtiden avser vi att utöka det geografiska området för insamling och återvinning av våra förpackningar”, berättade Tatiana Lund, Ecoleans marknads och försäljningschef i Ryssland, när hon tog emot den prestigefyllda Eco Best Awards-utmärkelsen vid prisceremonin i Moskva.

————————————————————-
Ecolean utvecklar och tillverkar förpackningssystem – såväl förpackningar som fyllningsmaskiner – för dryckes-, mejeri- och flytande livsmedelsindustrin. Ecolean, som grundades 1996, har huvudkontor i Helsingborg och kommersiell verksamhet i över 30 länder, med Kina, Pakistan, Ryssland och Europa som de största marknaderna. Ecolean har 500 anställda.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx