Ecolean vann prestigefyllt pris i Eco Best Awards 2021 Russia

PUBLICERAD: 19 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Tatiana Lund, Ecoleans marknads och försäljningschef i Ryssland, tog emot prestigefyllda Eco Best Awards-utmärkelsen. (Bild pressbild)|

När årets upplaga av den ryska tävlingen Eco Best Awards nyligen avgjordes, tog Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Ecolean hem segern i den prestigefyllda kategorin ”Best Sustainability Company”.

Eco Best Awards Russia, som i år arrangerades för femte gången, är en oberoende offentlig tävling, som hyllar och prisar ryska och internationella företag inom ekologi, energi och resursbevarande. Tävlingen stöds av flera tunga och viktiga organisationer och myndigheter, bland annat ryska naturskyddsföreningen, Moskvas hälsodepartement, Russian Green Cross, FSC Russia (Forest Stewardship Council), m fl.

Ecolean skriver i ett pressmeddelande att man som global förpackningsleverantör arbetar hårt för att minska sin miljöpåverkan i alla skeden av förpackningarnas livscykel – från produktion till avfallshantering/återvinning och med stort fokus på hållbar utveckling.

”Cirkulär praxis är ett måste, när det gäller hållbar användning av förpackningar. Att återvinna förpackningar efter konsumtion och möjliggöra för produktion av nya produkter av det återvunna materialet är en prioritet för Ecolean. I detta avseende genomför Ecolean ett storskaligt projekt för att organisera insamling och bearbetning av förpackningar i olika länder runt om i världen och där Ryssland är ett av länderna”, skriver Ecolean.

Sedan 2019 har återvinning av använda Ecolean-förpackningar genomförts i ryska Voronezh-regionen och angränsande regioner. De insamlade förpackningarna återvinns mekaniskt av Ecoleans återvinningspartner Tver Recycled Polymer Plant och det återvunna materialet används vid tillverkning av nya produkter som beläggningsplattor, bänkar, brevpapper etc.

Inför Eco Best Awards Russia 2021 har Ecoleans projektet för insamling och återvinning av förpackningar i Ryssland studerats i detalj och utvärderats av det speciella expertrådet inom Eco Best Award.

”I framtiden avser vi att utöka det geografiska området för insamling och återvinning av våra förpackningar”, berättade Tatiana Lund, Ecoleans marknads och försäljningschef i Ryssland, när hon tog emot den prestigefyllda Eco Best Awards-utmärkelsen vid prisceremonin i Moskva.

————————————————————-
Ecolean utvecklar och tillverkar förpackningssystem – såväl förpackningar som fyllningsmaskiner – för dryckes-, mejeri- och flytande livsmedelsindustrin. Ecolean, som grundades 1996, har huvudkontor i Helsingborg och kommersiell verksamhet i över 30 länder, med Kina, Pakistan, Ryssland och Europa som de största marknaderna. Ecolean har 500 anställda.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x