Ecolean Groups mål för utsläpp är nu i linje med Parisavtalet

PUBLICERAD: 22 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans mål för minskning av utsläpp av växthusgaser är nu i linje med Parisavtalet. (Bild Ecolean)|”Ecolean tillhör nu en mycket speciell global grupp av företag – nämligen de som leder övergången till koldioxidsnål verksamhet”, säger VD Peter L Nilsson. (Bild Ecolean)

Helsingborgsbaserade förpackningsbolaget Ecolean Groups mål för utsläppsminskning har godkänts av Science Based Targets-initiativet (SBTi), vilket innebär att de är anpassade till vad som behövs för att uppnå målen i Parisavtalet.

Målen för utsläpp av växthusgaser från Ecoleans verksamhet överensstämmer därmed med de minskningar, som krävs för att hålla nere den globala uppvärmningen till 1,5° C, vilket är det mest ambitiösa målet i Parisavtalet.

Ecolean är med detta en del av en rörelse med cirka 1.200 företag över hela världen, som leder klimatåtgärder med mål som hittills har godkänts av SBTi. Cirka en tredjedel av dessa företag har, liksom Ecolean, också registrerat sig för 1,5-gradersmålet.

”Ecolean tillhör nu en mycket speciell global grupp av företag – nämligen de som leder övergången till koldioxidsnål verksamhet”, säger VD Peter L Nilsson. (Bild Ecolean)

”Genom att gå med i SBTi ingår Ecolean i en mycket speciell grupp – nämligen de företag som leder övergången till koldioxidsnål verksamhet. För oss är det ingen tvekan om att detta är rätt sak att göra. Att anpassa vårt hållbarhetsarbete till vetenskapliga mål, kommer att stärka våra ambitioner ytterligare och detta initiativ ger en bra och transparent plattform för att presentera våra framsteg”, säger Peter L Nilsson, VD för Ecolean Group.

Mål betraktas som ”vetenskapligt baserade” om de överensstämmer med vad den senaste klimatvetenskapen anser vara nödvändigt för att uppfylla målen i Parisavtalet – begränsa den globala uppvärmningen till långt under 2° C, helst till 1,5° C, jämfört med tidigare industriella nivåer.

Ecolean, som utvecklar och producerar innovativa förpackningar inom drycker, mejeri och flytande livsmedel, skriver i ett pressmeddelande att det är företagets mål är att minska utsläppen i Scope 1 (egna utsläpp) och Scope 2 (inköpt energi) med 50 procent fram till 2030 jämfört med 2018 och att tydligt minska sitt Scope 3-utsläpp (indirekta växthusgasutsläpp).

——————————————

Science Based Targets-initiativet (SBTi) är ett samarbete mellan CDP, FN: s Global Compact, World Resources Institute (WRI) och World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi definierar och främjar bästa praxis vid vetenskaplig basering av mål och bedömer självständigt företagens mål.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x