Ecolean etablerar återvinning i Moskva av sina förpackningar

PUBLICERAD: 14 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans återvinningspunkt i Moskva är belägen i designklustret Flacon och betjänar cirka två miljoner Moskva-bor. (Bild Flacon)

I samarbete med ryska återvinningsaktören EcoLine har svenska förpackningsproducenten Ecolean etablerat insamling och återvinning av sina livsmedelsförpackningar i Moskva. Återvinningen sker vid insamlingsplatsen Zelenaya Tochka, som är belägen vid designklustret Flacon i centrala Moskva.

”Våra förpackningar väger cirka 50 till 60 procent mindre än konventionella förpackningskoncept och detta ger en minskad miljöpåverkan under förpackningarnas hela livscykeln. Vi har åtagit oss att fortsätta att utveckla nya sätt att minska avfallet och öka återvinningen och att nu kunna samarbeta med EcoLine och erbjuda ännu en återvinningsmöjlighet för våra lättviktsförpackningar är fantastiskt”, säger Sergey Sirotin, VD för Ecolean Russia & CIS.

Insamlingen vid Zelenaya Tochka betjänar två miljoner Moskva-bor och de insamlade förpackningarna skickas vidare till Tver Secondary Polymer Plant där de återvinns och blir till produkter som kontorsprodukter, plastmöbler, hushållsartiklar, mm.

”Vår strategi är att minska avfallet genom att samla in och återvinna så många förpackningar som möjligt. Vi är glada över att se ett växande antal förpackningstillverkare som deltar och insamlingspunkten vid Flacon har blivit en testplats för samarbete med ett antal hållbarhetsinriktade förpackningstillverkare”, säger Elena Vishnyakova, vice VD för EcoLine.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x