Ecolean etablerar återvinning i Moskva av sina förpackningar

PUBLICERAD: 14 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Ecoleans återvinningspunkt i Moskva är belägen i designklustret Flacon och betjänar cirka två miljoner Moskva-bor. (Bild Flacon)

I samarbete med ryska återvinningsaktören EcoLine har svenska förpackningsproducenten Ecolean etablerat insamling och återvinning av sina livsmedelsförpackningar i Moskva. Återvinningen sker vid insamlingsplatsen Zelenaya Tochka, som är belägen vid designklustret Flacon i centrala Moskva.

”Våra förpackningar väger cirka 50 till 60 procent mindre än konventionella förpackningskoncept och detta ger en minskad miljöpåverkan under förpackningarnas hela livscykeln. Vi har åtagit oss att fortsätta att utveckla nya sätt att minska avfallet och öka återvinningen och att nu kunna samarbeta med EcoLine och erbjuda ännu en återvinningsmöjlighet för våra lättviktsförpackningar är fantastiskt”, säger Sergey Sirotin, VD för Ecolean Russia & CIS.

Insamlingen vid Zelenaya Tochka betjänar två miljoner Moskva-bor och de insamlade förpackningarna skickas vidare till Tver Secondary Polymer Plant där de återvinns och blir till produkter som kontorsprodukter, plastmöbler, hushållsartiklar, mm.

”Vår strategi är att minska avfallet genom att samla in och återvinna så många förpackningar som möjligt. Vi är glada över att se ett växande antal förpackningstillverkare som deltar och insamlingspunkten vid Flacon har blivit en testplats för samarbete med ett antal hållbarhetsinriktade förpackningstillverkare”, säger Elena Vishnyakova, vice VD för EcoLine.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax