ECO3 närmar sig flexomarknaden

PUBLICERAD: 4 juni 2024
UPPDATERAD: 4 juni
Kenneth Rasmussen och Christophe Lievans i montern på Drupa.

Det tidigare Agfa Offset Solutions har blivit ECO3, som fokuserar på kompletta prepress-arbetsflöden inom både offset och flexo. Flexo är nytt för dem, men tekniken fungerar väl även där säger man.

Flexo är ett nytt område för ECO3, men de har hämtat all sin erfarenhet från offset, där de har ett omfattande program. Nordisk försäljningschef Kenneth Rasmussen säger:

– Kampen om flexomarknaden har hårdnat efter att många fler har fått upp ögonen för den här branschen. Flexo är ett nytt område för oss, som vi har valt att visa upp här på Drupa. Och eftersom vi erbjuder helhetslösningar med allt vad det innebär från färghantering, färgsparande, avancerade rasterteknologier mm. och ända tills du har den tryckfärdiga plåten kan vi garantera att det finns full processkontroll.

Teknologier som SolidTune, ColorTone och Spir@l-raster har haft stor betydelse inom offsetbranschen och har säkerställt bättre tryckprestanda, större enhetlighet, lägre färgförbrukning och redan nu kan de konstatera att effekterna är jämförbara inom flexo.

ECO3:s försäljningschef Christophe Lievans säger:
– Vi har haft flexopartners på flera håll i Europa under en längre tid för att testa våra teknologier och kan se att resultaten är bra och i många avseenden jämförbara med vad vi redan känner till från offset.

– Och det bådar gott för en tid då miljökraven ökar, då vår mjukvara bidrar till minskad färgförbrukning och våra plåtlösningar är helt eller i stort sett kemikaliefria, tillägger Kenneth Rasmussen.

Bland de nya lösningarna inom flexo som de är extra nöjda med är deras Film Lamination-teknik, där flexoplattan har en film över sig som först tas bort efter härdning. Detta säkerställer den så kallade flattop-punkten, som ska ge den bästa färgöverföringen och den bästa tryckta bilden.

ECO3 använder Drupa för att lansera en helt ny processlös tryckplåt kallad Eclipse Pro. Den är kompatibel med deras Spi@ral-raster och andra teknologier och har, enligt Kenneth Rasmussen, ett större spelrum när det kommer till vatten/färgbalansen och är därmed lättare att skriva ut med. Den har även stor reptålighet och en tydlig tryckt bild, så att du kan se vilken platta det är.

Plåten kommer att ingå i ett större tallriksortiment som innehåller både kemikaliefria och lågkemiska plåtar.

Kenneth Rasmussen påpekar att hela ECO3-teamet har många års erfarenhet av tryckeribranschen och att de anser lokal närvaro vara en viktig del av deras erbjudande

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a