E-handelslösning i förbättrad version

PUBLICERAD: 3 april 2018
UPPDATERAD: 24 januari
Agfa Graphics molnbaserade web-to-print lösning StoreFront lanseras i en ny version.

Agfa Graphics släpper en ny version av e-handelslösningen StoreFront. Utökad säkerhet, smidigare orderhantering och HTML5-baserad editor är några förbättrade funktioner.

Web-to-print har blivit en viktig del av kunderbjudandet för många tryckerier. En lättanvänd onlinebutik kan ge konkurrensfördelar och göra så att tryckerier kan utöka sina tjänster och nå fler kunder. Agfa Graphics molnbaserade web-to-print lösning StoreFront kommer nu i en ny version som riktar sig mot tryckerier, skyltmakare och kreativa byråer. En e-handelslösning som ger möjlighet att dygnet runt kunna skapa, anpassa och köpa produkter online.

Det finns två typer av StoreFront-butiker: privata webbutiker för specifika B2B-kunder med inloggning, och så finns det offentliga webbutiker där alla kan beställa varor. Agfas nya version StoreFront 4.5 har bland annat uppdaterats med högre säkerhet för att hålla hackarna borta. I de tidigare versionerna användes HTTPS-protokollet för användarkritiskt innehåll som inloggnings- och utcheckningssidor. Den nya versionen gör att all datatrafik är krypterad av HTTPS i hela butiken. För att enkelt nyttja HTTPS-säkerheten i butikerna begär StoreFront 4.5 automatiskt ett SSL-certifikat av ”Let’s Encrypt” – en helt automatiserad certifikatfunktion som stöds av flera stora teknikföretag. Enligt utvecklaren sparar tryckaren på så vis arbetet med att beställa och installera egna certifikat.

Vidare så slipper tryckaren arbetet med att uppskatta leveranstiden för en order i den uppdaterade versionen. Baserat på den förvalda frakttjänsten och produktionsschemat visar StoreFront 4.5 beräknat leveransdatum, vilket minskar risken för förvirring om vad till exempel 48-timmars frakt innebär. Vidare har online-editorn blivit helt HTML5-baserad och är på så sätt kompatibel med alla nya webbläsare. Kunder som vill anpassa och redigera dokument, visitkort, flygblad, datablad, POS-skärmar, med mera, kan nu göra det enkelt och bekvämt på sin dator eller läsplatta.

Beställningar hämtas från StoreFront-butiken och bearbetas automatiskt och arbetsflödet kommunicerar kontinuerligt med StoreFront vilket sparar tryckeriet värdefull tid och ansträngning. Onlinebeställningar i StoreFront kan bearbetas med vilket arbetsflöde som helst. Utvecklaren menar dock att StoreFront briljerar ytterligare i kombination med andra Agfa Graphics-system som Apogee Prepress för civiltryckerier och Asanti-arbetsflödet för skylt och displaytryckerier.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x