DS Smiths ”shoppinglåda” är tänkt att utklassa plastkassar

PUBLICERAD: 3 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

DS Smith hoppas att deras ”shoppinglåda” i wellpapp ska utklassa kassar. (Bild DS Smith)

Förpackningsproducenten DS Smith har utvecklat en wellpappbaserad ”shoppinglåda”, som man hoppas ska kunna ersätta bärkassar, när man handlar i butik. Lådan är också avsedd att kunna användas för packning av onlineköpta produkter, som hämtas av kunden.

DS Smith skriver att det först och främst rör sig om miljön – shoppinglådan ska ses som ett miljövänligt alternativ till plastbärkassen, som tycks ha gjort sitt.

Men det handlar också om bekvämlighet för kunden. Shoppinglådan har måtten 430x330x250 millimeter och passar att placera i traditionella kundvagnar, medan kunden gör sina inköp. Plana shoppinglådor är tänkta att finnas i butik, där kunden tar önskat antal lådor vid ingången, enkelt viker upp dem och placerar dem i kundvagnen.

Det är smidigt att packa lådorna och transportera dem i bil. De är försedda med utstansade bärhandtag, som gör det enkelt att lyfta och bära dem och efter användandet kan de vikas ihop och återvinnas eller återanvändas. Lådorna rymmer cirka 35 liter och kan tryckas med butikens eller e-handlarens varumärke eller annat tryckt budskap.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy