DS Smith framtidssäkrar pappersbruk

PUBLICERAD: 3 maj 2022
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith säkerställer driften på pappersbruket i Kent. Foto: Pressbild

DS Smith väljer ABB för att säkra upp pappersbruket Kemsley i Storbritannien med autoamtionssystem och cybersäkerhet.

DS Smith, tillverkare av hållbara förpackningar, har tecknat avtal med ABB för att säkerställa driften på pappersbruket Kemsley i Kent, Storbritannien. Det nya avtalet innebär enligt partnern ABB att de levererar styrsystem (DCS) och uppgradering av drivsystem till brukets pappersmaskiner PM3, PM4 och PM6. DCS-styrsystemet kommer integreras i hela bruket och ansluter allt i ett enda system för bättre och mer automatiserad funktionalitet samt enklare underhåll.

Näst största bruket

Bruket i Kent är det näst största returfiberbaserade pappersbruket i Europa med en årlig produktionskapacitet på mer än 840 000 ton. DS Smith inriktning för bruket är på på återvinning och hållbar pappers- och förpackningsproduktion, bland annat tillverkas det första återvunna, lättviktiga papperet som tillverkats i Storbritannien, skriver ABB i ett pressmeddelande.

Avtal kring cybersäkerhet

Vidare levererar ABB också ett ettårigt supportavtal kring cybersäkerhet och två nya virtuella mätenheter för PM4, som utför onlineberäkningar av styrka och vikt. Planerad leverans för systemet är tredje kvartalet 2022. Systemet kommer att införas steg för steg de efterföljande månaderna.

I 34 länder

DS Smith med säte i London har verksamhet i 34 länder och sysselsätter cirka 30 000 personer. Företaget tillverkar fiberbaserade förpackningar för sektorer som e-handel, snabbrörliga konsumentvaror och industrivaror.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x