Dressing kommer i nedbantade plasttuber

PUBLICERAD: 27 maj 2021
UPPDATERAD: 24 januari

Den norska livsmedelskoncernen Kavli reducerar plasten med 44 procent i sina stora tuber med amerikansk dressing.

I de stora dressingtuberna reduceras plasten med 44 procent. Foto: Pressbild

Kavli är medlem i ”Plastinitiativet” som lanserades av bransorganisationen DLF. Medlemsföretagen har som målsättning att de plastförpackningar som de lanserar på marknaden och som omfattas av producentansvarsförordningen ska gå att materialutnyttja senast år 2025.

Plasten i den stora tuben (425 gram) av Kavlis produkt Amerikansk dressing minskas nu med 44 procent. I de mindre tuberna 230 gram blir minskningen av plast 17 procent. En annan förändring är att tub och kork numera också består av samma plastmaterial. Företaget uppger att de nya tuberna totalt kommer innebära att plasten reduceras med 47 ton årligen för hela produktsortimentet.

– Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla våra förpackningar och hållbarhet är ett viktigt fokusområde i denna utveckling. En viktig parameter som vi arbetar med är att minska mängden plast i våra förpackningar. Idag är vi otroligt stolta över att kunna erbjuda Kavli Amerikansk dressing i en förpackning med mindre plast vilket ger en lägre miljöpåverkan, säger Nina Pettersson, förpackningsutvecklare på Kavli, i ett pressutskick.

De nya tuberna har börjat rulla ut i butikerna och plastbantningen kommuniceras på tuberna för konsumenterna att se.

 

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432