Drar upp kommersiell inriktning

PUBLICERAD: 27 april 2017
UPPDATERAD: 27 april

Huhtamaki satsar på nya affärssegmentet Fibre Packaging och lägger fokus på lösningar snarare än tillverkningsteknik.

Finska Huhtamaki ändrar namnet på affärssegmentet inom formpressade förpackningar av pappersfiber till Fibre Packaging. Namnbytet innebär inga omedelbara förändringar i segmentet avseende sortiment eller tillverkningsteknik. Peter Domin, vice vd för Fibre Packaging ser dock att skiftet är en bra passform inför framtiden och de ser även spännande affärsmöjligheter med förnybara råvaror och nya produkter:

– Det nya namnet, med fokus på nya lösningar snarare än produktionsteknik, hjälper oss att driva en kommersiell inriktning och också bättre speglar de olika typer av produkter som vi kommer att erbjuda våra kunder i framtiden.

Huhtamaki är en global specialist inom förpackningar för mat och dryck. I koncernen ingår  76 tillverkningsenheter och 24 försäljningskontor i totalt 34 länder.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex