Digitalt frukostmöte – avancerad e-handel till förpackningar

PUBLICERAD: 4 mars 2022
UPPDATERAD: 24 januari

Den 23 mars håller VBS och CloudLab ett webbinarium om programvaran packQ – en avancerad e-handelslösning med designverktyg för förpackningar. De kommer att demonstrera hur man på ett smart, ekonomiskt och enkelt sätt kan kommersialisera ett erbjudande från ax till limpa genom e-handel.

Robert Schenke från CloudLab. Foto: Pressbild

Frukostmötet arrangeras i samarbete med AGI/Packnorth onsdagen den 23 mars klockan 08.30 och pågår en timme framåt. Anmälan till webbinariet är gratis. Under timmen kommer Anders Eriksson från VBS och Robert Schenke från CloudLab att berätta och framför allt demonstrera programvaran packQ.

Olika förpackningar

Designverktyget låter beställaren av förpackningar jobba med allehanda typer av förpackningar. Det går att ändra storlekar och personalisera med text samt bilder, men även jobba med ett AI- baserat mallgalleri. Det ingår även avancerad 3D-förhandsvisning med såväl animering som färgkorrigering mot valt material.

”Förpackning är vår stora styrka”
Anders Eriksson på VBS presenterar CloudLabs packQ på ett digitalt frukostmöte 23 mars. Foto: Privat

Cloudlab och VBS erbjuder bland annat programvaror och e-handelsverktyg för både den grafiska branschen och förpackningsindustrin. Anders Eriksson på VBS har i en tidigare intervju med Packnorth sagt att han ser stor potential för packQ:

– Jag tror att förpackning är vår stora styrka. Det finns många som kan broschyrer, visitkort och liknande. Men att ha hundratals olika boxar som en slutanvändare kan storleksförändra, personalisera och jobba vidare med, det är unikt.

Fotnot: VBS ställer även ut på mässan Sign&Print Scandinavia, den 5–7 april.

Frukostmötets program

8.30 Ulf Sunnberg på AGI Publishing House hälsar välkommen.

8.35 Anders Eriksson från VBS ger en kort introduktion om CloudLab och dess möjligheter.

8.45 Demonstrationen från Tyskland börjar (på engelska).
Anders Eriksson sammanfattar på svenska med jämna mellanrum.

9.20 Avrundning och möjlighet för seminariedeltagarna att ställa frågor och få svar.

9.30 Slut.

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x