Digitalt frukostmöte – avancerad e-handel till förpackningar

PUBLICERAD: 4 mars 2022
UPPDATERAD: 24 januari

Den 23 mars håller VBS och CloudLab ett webbinarium om programvaran packQ – en avancerad e-handelslösning med designverktyg för förpackningar. De kommer att demonstrera hur man på ett smart, ekonomiskt och enkelt sätt kan kommersialisera ett erbjudande från ax till limpa genom e-handel.

Robert Schenke från CloudLab. Foto: Pressbild

Frukostmötet arrangeras i samarbete med AGI/Packnorth onsdagen den 23 mars klockan 08.30 och pågår en timme framåt. Anmälan till webbinariet är gratis. Under timmen kommer Anders Eriksson från VBS och Robert Schenke från CloudLab att berätta och framför allt demonstrera programvaran packQ.

Olika förpackningar

Designverktyget låter beställaren av förpackningar jobba med allehanda typer av förpackningar. Det går att ändra storlekar och personalisera med text samt bilder, men även jobba med ett AI- baserat mallgalleri. Det ingår även avancerad 3D-förhandsvisning med såväl animering som färgkorrigering mot valt material.

”Förpackning är vår stora styrka”
Anders Eriksson på VBS presenterar CloudLabs packQ på ett digitalt frukostmöte 23 mars. Foto: Privat

Cloudlab och VBS erbjuder bland annat programvaror och e-handelsverktyg för både den grafiska branschen och förpackningsindustrin. Anders Eriksson på VBS har i en tidigare intervju med Packnorth sagt att han ser stor potential för packQ:

– Jag tror att förpackning är vår stora styrka. Det finns många som kan broschyrer, visitkort och liknande. Men att ha hundratals olika boxar som en slutanvändare kan storleksförändra, personalisera och jobba vidare med, det är unikt.

Fotnot: VBS ställer även ut på mässan Sign&Print Scandinavia, den 5–7 april.

Frukostmötets program

8.30 Ulf Sunnberg på AGI Publishing House hälsar välkommen.

8.35 Anders Eriksson från VBS ger en kort introduktion om CloudLab och dess möjligheter.

8.45 Demonstrationen från Tyskland börjar (på engelska).
Anders Eriksson sammanfattar på svenska med jämna mellanrum.

9.20 Avrundning och möjlighet för seminariedeltagarna att ställa frågor och få svar.

9.30 Slut.

 

Läs vidare

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

The Power Of Art

Den kända konstnären Sir Peter Blake känd för till exempel The Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bands skivomslag, har slagit sig ihop med Budweiser för att skapa ett unikt projekt – en serie popkonstinspirerade burkar.
blake 3x

Ecoleans nya förpackningsstorlek har fokus på bekvämlighet och miljö

Ecolean Air 125-formatet är en 125 ml förpackning som är designad för att erbjuda en bekväm förpackningsupplevelse.
ecoleanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax