Digitalt förpackningsflöde för korta serier

PUBLICERAD: 22 november 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Konica Minoltas etikettskrivare Accurio Label 230. Foto: Pressbild

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Lösningen knyts samman av programvaran AccurioPro Label Impose, som integrerar Accurios etikettmaskiner i alla produktionsprocesser. En flexoenhet kan också kopplas samman med utrustningen för att trycka med vitt och andra flexofärger.

Två banbredder

Etikettskrivaren Accurio Label 230 är utrustad med Eye-mark och kan skriva ut med korrekt passning på förtryckt media. Enligt Konica Minolta är det en snabb maskin, upp till 23,4 meter per minut och användarvänlig för tryckaren. Du kan växla mellan två banbredder – 250 millimeter och 330 millimeter.

 

Förädling av etiketter

Etiketterna kan förädlas och stansas i MGI JETvarnish 3D Web, som kan skriva ut både 2D- och 3D-effekter. På så sätt skapas en premium-etikett, till exempel för en vinflaska, men för att ge produkten extra värde måste den ligga i kartongförpackning. Den kan skrivas ut på en Accuriojet KM 1e med de patenterade skrivhuvudena Dot Freeze Technology. Vinkartongen kan även förädlas i en MGI JETvarnish.

Inkjetskrivare för wellpappskivor – PKG-675i Precision Packaging Series. Foto: Pressbild
Inkjet för wellpapp
Konica Minolta har tagit fram en broschyr för etikett- och förpackningsproduktion i korta serier.

Konica Minoltas etikett- och förpackningslösning inkluderar också en fraktlåda tillverkad på en Konica Minolta PKG-675i Precision Packaging Series. En inkjetmaskin med vattenbaserat bläck som skriver ut i ett pass på wellpappkvaliteter.

Konica Minolta har gett ut en broschyr som berättar mer om lösningen – och möjligheterna att få en komplett etikett- och förpackningslösning.

Text: Søren Winsløw, Översättning: Claes Nordström

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup