Digitalt förpackningsflöde för korta serier

PUBLICERAD: 22 november 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Konica Minoltas etikettskrivare Accurio Label 230. Foto: Pressbild

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Lösningen knyts samman av programvaran AccurioPro Label Impose, som integrerar Accurios etikettmaskiner i alla produktionsprocesser. En flexoenhet kan också kopplas samman med utrustningen för att trycka med vitt och andra flexofärger.

Två banbredder

Etikettskrivaren Accurio Label 230 är utrustad med Eye-mark och kan skriva ut med korrekt passning på förtryckt media. Enligt Konica Minolta är det en snabb maskin, upp till 23,4 meter per minut och användarvänlig för tryckaren. Du kan växla mellan två banbredder – 250 millimeter och 330 millimeter.

 

Förädling av etiketter

Etiketterna kan förädlas och stansas i MGI JETvarnish 3D Web, som kan skriva ut både 2D- och 3D-effekter. På så sätt skapas en premium-etikett, till exempel för en vinflaska, men för att ge produkten extra värde måste den ligga i kartongförpackning. Den kan skrivas ut på en Accuriojet KM 1e med de patenterade skrivhuvudena Dot Freeze Technology. Vinkartongen kan även förädlas i en MGI JETvarnish.

Inkjetskrivare för wellpappskivor – PKG-675i Precision Packaging Series. Foto: Pressbild
Inkjet för wellpapp
Konica Minolta har tagit fram en broschyr för etikett- och förpackningsproduktion i korta serier.

Konica Minoltas etikett- och förpackningslösning inkluderar också en fraktlåda tillverkad på en Konica Minolta PKG-675i Precision Packaging Series. En inkjetmaskin med vattenbaserat bläck som skriver ut i ett pass på wellpappkvaliteter.

Konica Minolta har gett ut en broschyr som berättar mer om lösningen – och möjligheterna att få en komplett etikett- och förpackningslösning.

Text: Søren Winsløw, Översättning: Claes Nordström

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x