Digital trycksatsning fortsätter

PUBLICERAD: 8 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Boxons produktionschef Jukka Wallin och operatören Toni Bauer framför nytillskottet i maskinparken i Borås.

Boxon har producerat digitaltryckta etiketter under många år, och nu satsar de vidare på digital tryckteknik i anläggningen i Borås.
– Pressen funkar bra för de kundönskemål vi har och ser framöver, säger Lotta Samuelson på Boxon.

Den nya digitala tryckpressen är redan igång och producerar på Boxons produktionsanläggning i Borås.

– Det är en fortsättning på satsningar vi tidigare gjort med den digitala tekniken. Pressen funkar bra för de kundönskemål vi har och ser framöver, säger Lotta Samuelson, vd för Boxon Production och verksamhetsansvarig för etiketter och spårbarhet. Hon tillägger att den nya tryckpressen kommer att leda till ännu bättre processer med allt runtomkring såsom utveckling, design fram till färdig produkt.

25 procent går digitalt

Boxon trycker både analogt och digitalt. digitaltrycket står i dag för cirka 25-30 procent av det som produceras. Den nya maskinen är en HP Indigo 6900 som har uppgraderats med nya HP Indigo 6K-funktioner.

Lotta Samuelson, vd för Boxon Production och verksamhetsansvarig för etiketter och spårbarhet.

I tryckpressen kommer de bland annat att producera olika etikettyper som ryttare, hängetiketter och blisterkort. Lotta Samuelsson säger att de nya tekniklösningarna kommer innebära ett ökat värde för kunderna.

– Det handlar bland annat om att kunna trycka variabel data och olika säkerhetslösningar som vi tror kommer att ge positiva effekter för oss på Boxon och för våra kunder.

Skriver ut i ett pass

Bland de nya funktionerna i HP Indigo-pressen finns Spot Master, ett verktyg för färgautomatisering. Och säkerhetslösningarna för varumärkesskydd handlar till exempel om att etiketter kan få flera skyddslager såsom osynliga färger, unika QR-koder och variabeldata. Allt kan tryckas i ett pass.

Förpackningsleverantören har sedan tidigare kört maskiner från HP Indigo. Först med en HP Indigo 4X00, och när det var dags för en modernisering av maskinparken 2015 tog de in en HP Indigo WS6800.

 

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance