Digitala hyllkantsetiketter erövrar Norge

PUBLICERAD: 18 augusti 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Delfi Coop1 - low 

Delfi Technologies, en ledande leverantör av digitala displaylösningar i Skandinavium, har nu installerat Breece epaper elektroniska hyllkantsetiketter i fler än 100 Coop butiker i Norge i samarbete med Lindbak Retail Systems AS.

Coop Norge använder Breece epaper tillsammans med storskärmslösningen Breece Vision, som är en helt integrerad lösning med vanliga TV-skärmar som automatiskt uppdateras med produktinformation och bilder från butiksystemet. Breece-projektet hos Coop genomförs i samarbete med Delfis norska partner Lindbak som hanterar leveranser, instal­lation och support.

Valet av Breece är baserat på plattformens användarvänlighet och den unika infrastrukturen som möjliggör en snabb och enkel installation utan att påverka den dagliga driften. I butiken kopplas produkterna till hyllkant/storskärm med en handterminal. Därefter gör den smidiga infrastrukturen en säker och stabil kommunikation mellan butikssystem och hyllkant/storskärm.

Willy Eriksen, IT chef hos Coop Nord som är en av de största föreningarna i Norge, har varit med vid installationerna av Breece i flera butiker. Hans fokus är att använda Breece till att förenkla driften genom att utnyttja de nya möjligheterna som lösningen ger. Detta bidrar till en enklare och effektivare drift och ett bättre resultat.

– Det handlar om att driva butik på ett smart sätt, och tänka nytt varje dag. Användarvänligheten är helt i topp och det är både enkelt och flexibelt att anpassa lösningen efter sina behov, säger Willy Eriksen från Coop Nord.

Coop Nord använder också Breece Vision i butikerna, en helt integrerad storskärmslösning, som används för ökad exponering med bättre översikt över olika områden i butiken och utvalda produkter och kampanjer.

– Breece Vision fångar kundens uppmärksamhet, och vi kan själva styra budskapet”, säger Willy Eriksen.

 

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv. – Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.
Lexit-Sjur-Idnet-Peter-aug22-presse-scaled-e1660218180928

Labelexpo i april ställs in – flyttas till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
0002377_studioVercammen

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx