Deltar i Entreprenörsveckan

PUBLICERAD: 9 juni 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Bosch Rexroth Båstad

Den 22-26 juni arrangeras Entreprenörsveckan i Båstad, en hel vecka med fokus på framtid och innovation inom ett brett spektrum av branscher och industrier i Sverige. Förutom en vecka späckad med seminarier och föredrag i ämnen som spänner över hela det svenska näringslivet arrangeras både fyra olika golftävlingar och 4 olika specialkonferenser. Bosch Rexroth är också på plats!

En av specialkonferenserna ”Kunskapsdagen Industri 4.0” (tisdagen den 23 juni) är en heldag med seminarier på temat framtidens industri med en rad insatta och kunniga föreläsare. Arrangörer är tidningarna Process Nordic, Verkstäderna och Underhåll & Driftsäkerhet i samarbete med Automation Region.

Rexroth deltar med representanter på plats, som kan berätta om Rexroths fokus på Industri 4.0 och hur vi redan är redo för den nya industriella revolutionen med produkter och lösningar som ger begreppet Industri 4.0 en verkligt praktisk mening.

– Jag ser fram emot en intressant dag och få höra mer hur vi kan skapa Industri 4.0, i verkligheten, säger Marco Parnola, tekniksupport och 4.0-specialist hos Bosch Rexroth i Sverige.

– Vi kan återkoppla till Hannovermässan i april, som hade det övergripande temat ”Integrated Industry – Join the Network” och där Rexroths tema var hur vi som ett stort hydraulikföretag, kan gå i bräschen för att applicera Industri 4.0 också i den tunga industrin.

– Ett annat intressant 4.0-koncept från Rexroth är ActiveCockpit, en interaktiv industrimjukvara för att kommunicera produktionsdata och som visualiserar den samlade datan på interaktiv touchscreen, direkt på golvet, ihopkopplat med andra system: MES, ERP, databaser etc. Det är en lösning, som vi själva redan använder på vår fabrik i Homburg – Industri 4.0 i verkligheten.

Ekonomisk, precis, säker och energieffektiv driv- och styrteknik från Bosch Rexroth sätter maskiner och system i rörelse. Bolaget kombinerar erfarenheter från hela världen inom marknadssegmenten Mobil användning, Maskinbygge och ingenjörskonst, Fabriksautomation och Förnyelsebar energi för att utveckla innovativa komponenter, skräddarsydda systemlösningar och tjänster. Bosch Rexroth erbjuder kunderna hydraulik, elektriska driv- och styrsystem samt växel-, linjär- och montageteknik, allt från en enda källa. Bolaget har verksamhet i över 80 länder, cirka 36 700 anställda och en årsomsättning på omkring 5,7 miljarder euro (2013).

Boschkoncernen är en internationellt ledande leverantör av teknik och tjänster. 2013 hade koncernen cirka 281 000 medarbetare och omsatte 46,1 miljarder euro. (Not: På grund av ändrade redovisningsprinciper kan 2013 års siffror endast i begränsad utsträckning jämföras med siffrorna från 2012). Verksamheten är indelad i fyra affärsområden: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods och Energy and Building Technology. Boschkoncernen omfattas av Robert Bosch GmbH och mer än 360 dotterbolag och regionala företag i mer än 50 länder. Om man räknar med försäljning och servicepartners finns Bosch representerat i cirka 150 länder. Denna världsomfattande utveckling, tillverkning och försäljning är grunden för fortsatt tillväxt. Under 2013 investerade Boschkoncernen omkring 4,5 miljarder euro i forskning och utveckling och ansökte om cirka 5 000 patent. Det blir i genomsnitt 20 patent om dagen. Boschkoncernens produkter och tjänster är utformade för att fascinera och för att öka livskvaliteten genom att erbjuda tjänster som både är innovativa och fördelaktiga. På så vis erbjuder koncernen teknologi världen över som är ”invented for life”.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a