Deltar i Entreprenörsveckan

PUBLICERAD: 9 juni 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Bosch Rexroth Båstad

Den 22-26 juni arrangeras Entreprenörsveckan i Båstad, en hel vecka med fokus på framtid och innovation inom ett brett spektrum av branscher och industrier i Sverige. Förutom en vecka späckad med seminarier och föredrag i ämnen som spänner över hela det svenska näringslivet arrangeras både fyra olika golftävlingar och 4 olika specialkonferenser. Bosch Rexroth är också på plats!

En av specialkonferenserna ”Kunskapsdagen Industri 4.0” (tisdagen den 23 juni) är en heldag med seminarier på temat framtidens industri med en rad insatta och kunniga föreläsare. Arrangörer är tidningarna Process Nordic, Verkstäderna och Underhåll & Driftsäkerhet i samarbete med Automation Region.

Rexroth deltar med representanter på plats, som kan berätta om Rexroths fokus på Industri 4.0 och hur vi redan är redo för den nya industriella revolutionen med produkter och lösningar som ger begreppet Industri 4.0 en verkligt praktisk mening.

– Jag ser fram emot en intressant dag och få höra mer hur vi kan skapa Industri 4.0, i verkligheten, säger Marco Parnola, tekniksupport och 4.0-specialist hos Bosch Rexroth i Sverige.

– Vi kan återkoppla till Hannovermässan i april, som hade det övergripande temat ”Integrated Industry – Join the Network” och där Rexroths tema var hur vi som ett stort hydraulikföretag, kan gå i bräschen för att applicera Industri 4.0 också i den tunga industrin.

– Ett annat intressant 4.0-koncept från Rexroth är ActiveCockpit, en interaktiv industrimjukvara för att kommunicera produktionsdata och som visualiserar den samlade datan på interaktiv touchscreen, direkt på golvet, ihopkopplat med andra system: MES, ERP, databaser etc. Det är en lösning, som vi själva redan använder på vår fabrik i Homburg – Industri 4.0 i verkligheten.

Ekonomisk, precis, säker och energieffektiv driv- och styrteknik från Bosch Rexroth sätter maskiner och system i rörelse. Bolaget kombinerar erfarenheter från hela världen inom marknadssegmenten Mobil användning, Maskinbygge och ingenjörskonst, Fabriksautomation och Förnyelsebar energi för att utveckla innovativa komponenter, skräddarsydda systemlösningar och tjänster. Bosch Rexroth erbjuder kunderna hydraulik, elektriska driv- och styrsystem samt växel-, linjär- och montageteknik, allt från en enda källa. Bolaget har verksamhet i över 80 länder, cirka 36 700 anställda och en årsomsättning på omkring 5,7 miljarder euro (2013).

Boschkoncernen är en internationellt ledande leverantör av teknik och tjänster. 2013 hade koncernen cirka 281 000 medarbetare och omsatte 46,1 miljarder euro. (Not: På grund av ändrade redovisningsprinciper kan 2013 års siffror endast i begränsad utsträckning jämföras med siffrorna från 2012). Verksamheten är indelad i fyra affärsområden: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods och Energy and Building Technology. Boschkoncernen omfattas av Robert Bosch GmbH och mer än 360 dotterbolag och regionala företag i mer än 50 länder. Om man räknar med försäljning och servicepartners finns Bosch representerat i cirka 150 länder. Denna världsomfattande utveckling, tillverkning och försäljning är grunden för fortsatt tillväxt. Under 2013 investerade Boschkoncernen omkring 4,5 miljarder euro i forskning och utveckling och ansökte om cirka 5 000 patent. Det blir i genomsnitt 20 patent om dagen. Boschkoncernens produkter och tjänster är utformade för att fascinera och för att öka livskvaliteten genom att erbjuda tjänster som både är innovativa och fördelaktiga. På så vis erbjuder koncernen teknologi världen över som är ”invented for life”.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost