Deltar i Entreprenörsveckan

PUBLICERAD: 9 juni 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Bosch Rexroth Båstad

Den 22-26 juni arrangeras Entreprenörsveckan i Båstad, en hel vecka med fokus på framtid och innovation inom ett brett spektrum av branscher och industrier i Sverige. Förutom en vecka späckad med seminarier och föredrag i ämnen som spänner över hela det svenska näringslivet arrangeras både fyra olika golftävlingar och 4 olika specialkonferenser. Bosch Rexroth är också på plats!

En av specialkonferenserna ”Kunskapsdagen Industri 4.0” (tisdagen den 23 juni) är en heldag med seminarier på temat framtidens industri med en rad insatta och kunniga föreläsare. Arrangörer är tidningarna Process Nordic, Verkstäderna och Underhåll & Driftsäkerhet i samarbete med Automation Region.

Rexroth deltar med representanter på plats, som kan berätta om Rexroths fokus på Industri 4.0 och hur vi redan är redo för den nya industriella revolutionen med produkter och lösningar som ger begreppet Industri 4.0 en verkligt praktisk mening.

– Jag ser fram emot en intressant dag och få höra mer hur vi kan skapa Industri 4.0, i verkligheten, säger Marco Parnola, tekniksupport och 4.0-specialist hos Bosch Rexroth i Sverige.

– Vi kan återkoppla till Hannovermässan i april, som hade det övergripande temat ”Integrated Industry – Join the Network” och där Rexroths tema var hur vi som ett stort hydraulikföretag, kan gå i bräschen för att applicera Industri 4.0 också i den tunga industrin.

– Ett annat intressant 4.0-koncept från Rexroth är ActiveCockpit, en interaktiv industrimjukvara för att kommunicera produktionsdata och som visualiserar den samlade datan på interaktiv touchscreen, direkt på golvet, ihopkopplat med andra system: MES, ERP, databaser etc. Det är en lösning, som vi själva redan använder på vår fabrik i Homburg – Industri 4.0 i verkligheten.

Ekonomisk, precis, säker och energieffektiv driv- och styrteknik från Bosch Rexroth sätter maskiner och system i rörelse. Bolaget kombinerar erfarenheter från hela världen inom marknadssegmenten Mobil användning, Maskinbygge och ingenjörskonst, Fabriksautomation och Förnyelsebar energi för att utveckla innovativa komponenter, skräddarsydda systemlösningar och tjänster. Bosch Rexroth erbjuder kunderna hydraulik, elektriska driv- och styrsystem samt växel-, linjär- och montageteknik, allt från en enda källa. Bolaget har verksamhet i över 80 länder, cirka 36 700 anställda och en årsomsättning på omkring 5,7 miljarder euro (2013).

Boschkoncernen är en internationellt ledande leverantör av teknik och tjänster. 2013 hade koncernen cirka 281 000 medarbetare och omsatte 46,1 miljarder euro. (Not: På grund av ändrade redovisningsprinciper kan 2013 års siffror endast i begränsad utsträckning jämföras med siffrorna från 2012). Verksamheten är indelad i fyra affärsområden: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods och Energy and Building Technology. Boschkoncernen omfattas av Robert Bosch GmbH och mer än 360 dotterbolag och regionala företag i mer än 50 länder. Om man räknar med försäljning och servicepartners finns Bosch representerat i cirka 150 länder. Denna världsomfattande utveckling, tillverkning och försäljning är grunden för fortsatt tillväxt. Under 2013 investerade Boschkoncernen omkring 4,5 miljarder euro i forskning och utveckling och ansökte om cirka 5 000 patent. Det blir i genomsnitt 20 patent om dagen. Boschkoncernens produkter och tjänster är utformade för att fascinera och för att öka livskvaliteten genom att erbjuda tjänster som både är innovativa och fördelaktiga. På så vis erbjuder koncernen teknologi världen över som är ”invented for life”.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx