Debuterar på Scanpack

PUBLICERAD: 4 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Stefan Nordin och Bjurbäck på i Åtta.45:s utställning på Scanpack-mässan i Göteborg. Foto: Claes Nordström

Förpackningar är ett växande område för Åtta45, säger försäljningsansvarige Henrik Bjurbäck när vi träffar honom på mässan.

Åtta45 har haft haft full rulle i år, bland annat med det stora tryckeriuppdraget de fick att trycka över 680 miljoner valsedlar till kommun-, region- och riksdagsvalet. När Sign&Print träffade företaget på Scanpack la de fokus på att visa upp allt de kan göra inom förpackningar. Ett växande område för företaget, enligt Henrik Bjurbäck.

– Vi visar vår bredd och att vi kan tillverka förpackningar också. Det kanske inte är något vi är så kända för. Det är ett växande område vi har. Vi visar också lite på miljösidan – vårt miljöarbete.

”Växer hela tiden”

Han säger att sett till Åtta.45:s totala försäljning är affärsområdet inte speciellt stort, men de ser definitivt att förpackningsområdet har stor potential.

– Vi växer hela tiden där och det är väldigt intressant för oss för framtiden.

Debut på mässan

I förpackningsväg är det pappersbaserat och Åtta45 kan tillverka och trycka det mesta, enligt Henrik Bjurbäck.

– Vi kan göra allt från konsumentförpackningar till displayförpackningar och så vidare.

Tidigare har Åtta45 ställt ut på Empack-mässan. I år blev det debut på Scanpack-mässan i Göteborg.

Och, förväntningarna?

– De är höga så klart! Vi hoppas kunna träffa lite nya kunder, få lite leads och visa att vi finns.

Fotnot: Förpackningsmässan Scanpack pågår 4–7 oktober.

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x