De säkrar internationell förpackningsstandard

PUBLICERAD: 21 oktober 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Malin Norgren Svensson och Magnus Sandberg på Emballator i Mellerud.

Emballator Melleruds Plast har certifierats för livsmedelssäkerhet. Magnus Sandberg, försäljningschef:
– Efterfrågan på certifierade förpackningar är stor och vi märker en ökad medvetenhet i flera led, inte bara hos våra kunder utan även hos konsumenterna.

Emballator Melleruds Plast har länge jobbat i enlighet med ISO 22000 standarden för livsmedelssäkerhet. Men hösten 2018 togs beslutet att arbeta för att uppnå den internationella standarden, som de nu alltså har fått ett kvitto på, enligt ett pressmeddelande.

– Det här är ett naturligt steg i arbetet med att möta kundernas behov av internationellt gångbara förpackningar. ISO 22000 certifieringen stärker vårt erbjudande, inte bara inom livsmedelssegmentet, utan även inom andra produktsegment där det ställs höga krav på förpackningen, exempelvis för hälso- och kroppsvårdsprodukter, säger företagets försäljningschef Magnus Sandberg.

Han säger vidare att efterfrågan på certifierade förpackningar är stor och att de märker en ökad medvetenhet i flera led, inte bara hos kunder utan även hos konsumenter.

– En förpackning till bensin eller motorolja har i många avseenden liknande krav som en förpackning till livsmedel eller för den delen en förpackning till en kroppsvårdsprodukt, säger Magnus Sandberg.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning