Coca-Cola ger ekonomiskt stöd till stiftelsen Håll Sverige Rent

PUBLICERAD: 6 maj 2019
UPPDATERAD: 25 januari

I sitt uppdrag att förebygga och motverka nedskräpning har Håll Sverige Rent fått finansiellt stöd av Coca-Cola i Sverige.

Coca-Cola i Sverige stöttar stiftelsen Håll Sverige Rent i deras uppdrag att förebygga och motverka nedskräpning. Håll Sverige Rent har fått finansiering från The Coca-Cola Foundation för att öka kunskapen om konsekvenserna av nedskräpning. Utöver det har Coca-Cola i Sverige gått in i nätverket Håll Havet Rent för att tillsammans med andra aktörer från näringslivet arbeta för ett hav utan plast.

Coca-Cola i Sverige har en ambition att alla dryckesförpackningar, som Coca-Cola säljer på den svenska marknaden, ska samlas in. I dag kommer cirka 85 procent av förpackningar, som kan pantas, in i det svenska retursystemet. Därför är Håll Sverige Rent, som på olika sätt arbetar med att motverka och förebygga nedskräpning så att det inte hamnar i naturen, en viktig partner för Coca-Cola.

”The Coca-Cola Foundation ska göra skillnad i de samhällen där Coca-Cola bedriver sin verksamhet och bidraget till Håll Sverige Rent ligger helt i linje med Coca-Colas värderingar om en skräpfri värld”, säger Barbara Tönz, VD för Coca-Cola AB.

Den 4 maj arrangerade Håll Sverige Rent ett av sina många initiativ, Nordiska Kusträddardagen, som syftar till att väcka engagemang och öka kunskapen om nedskräpning nära kusten. I anslutning till dagen arrangerade Coca-Cola i Sverige en volontärdag, där anställda erbjöds möjligheten att bli ”kusträddare” och plocka skräp längs kusten i Haninge kommun, där Coca-Cola har sin produktion.

”Vi och våra nordiska grannar är omgivna av havet och förenade av det. Tillsammans kan vi rädda havet från skräpet – genom att plocka upp det skickar vi budskapet att inte skräpa ner”, säger Johanna Ragnartz, VD för Håll Sverige Rent.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x