Byter namn

PUBLICERAD: 28 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Brammer Lönne - low Ole Jacob Myre, chef över Brammer i Norden,
har stora förväntningar till att det svenska dotterbolaget
nu kommer att vara en fullvärdig medlem av gruppen. Foto: PR.

 

Från första januari 2015 försvinner namnet Lönne Scandinavia AB. Efter att Brammer Group PLC förvärvade Lönnekoncernen i januari 2014 görs nu sista steget i integrationen till Brammer.

Som del i den på Londonbörsen noterade koncernen Brammer med över 3500 anställda är strategin nu på plats för en offensiv satsning i den Skandinaviska marknaden.

– I snart 70 år har Lönne Scandinavia arbetat upp en stark ställning i den Skandinaviska marknaden med en imponerande kundportfölj. Brammers strategi och ambition med förvärvet är att stärka och utveckla denna position ytterligare. Det är därför rätt att ändra namn till Brammer för att fullt ut integrera med Europas största aktör inom vår nisch, säger Jörgen Ottosson, chef över Brammer i Sverige.

Brammer Group PLC som etablerades 1920 är idag Europas ledande leverantör inom distribution av industriprodukter till eftermarknaden. Koncernen är representerad i 20 länder, har ca 100 000 kunder och omsatte närmare 9 miljarder SEK 2013.

Med namnbytet får Lönne Scandinavia AB en synlig tillhörighet med Brammerkoncernen. Samtidig får Brammer en stark marknadsprofil i Norden, och namnbytet underlättar vidare utveckling och satsning i regionen. För existerande kunder ger namnbytet en fördel i form av full tillgång till Brammers kompetens och produktportfölj inom eftermarknad, säger Jörgen Ottosson.

 

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620