Byter namn

PUBLICERAD: 28 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Brammer Lönne - low Ole Jacob Myre, chef över Brammer i Norden,
har stora förväntningar till att det svenska dotterbolaget
nu kommer att vara en fullvärdig medlem av gruppen. Foto: PR.

 

Från första januari 2015 försvinner namnet Lönne Scandinavia AB. Efter att Brammer Group PLC förvärvade Lönnekoncernen i januari 2014 görs nu sista steget i integrationen till Brammer.

Som del i den på Londonbörsen noterade koncernen Brammer med över 3500 anställda är strategin nu på plats för en offensiv satsning i den Skandinaviska marknaden.

– I snart 70 år har Lönne Scandinavia arbetat upp en stark ställning i den Skandinaviska marknaden med en imponerande kundportfölj. Brammers strategi och ambition med förvärvet är att stärka och utveckla denna position ytterligare. Det är därför rätt att ändra namn till Brammer för att fullt ut integrera med Europas största aktör inom vår nisch, säger Jörgen Ottosson, chef över Brammer i Sverige.

Brammer Group PLC som etablerades 1920 är idag Europas ledande leverantör inom distribution av industriprodukter till eftermarknaden. Koncernen är representerad i 20 länder, har ca 100 000 kunder och omsatte närmare 9 miljarder SEK 2013.

Med namnbytet får Lönne Scandinavia AB en synlig tillhörighet med Brammerkoncernen. Samtidig får Brammer en stark marknadsprofil i Norden, och namnbytet underlättar vidare utveckling och satsning i regionen. För existerande kunder ger namnbytet en fördel i form av full tillgång till Brammers kompetens och produktportfölj inom eftermarknad, säger Jörgen Ottosson.

 

Läs vidare

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

DS Smith investerar 50 miljoner i modern stans

Förpackningsföretaget bygger vidare med tryck och stansning på anläggningen i Värnamo.
MasterCut-724_221201-2340_export

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}