Boxar får sommardesign

PUBLICERAD: 19 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Bibendum sommar

Genom åren har de populära sydafrikanska boxvinerna fått flera priser och utmärkelser (bland annat Årets box och Bästa köp i Allt om Vin). Att vinerna är populära syns tydligt statistiken. Sedan lanseringen i Sverige 1995 har det sålts hela 45 miljoner liter och varje år köper svenskarna omkring tre miljoner liter av vinerna som passar utmärkt till grill och ljumma sommarkvällar. I år har vinerna dessutom fått en ny sommardesign och på varje box finns ett passande recept.

Inspirerade av sin nya outfit och den stundande grillsäsongen lanserar Drostdy Hof även en tävling på sin facebook-sida där vinnaren får sin uteplats (balkong, terrass eller veranda) omgjord och förvandlad till en vacker oas. Precis som hos de nya boxarna ska en känsla av sommar skapas. Ett ställe där man kan träffa vänner, umgås, grilla eller bara ta det lugnt. Priset tas fram tillsammans med vinnaren av en noggrant utvald inredare. Här kan den som vill gå in och tävla redan nu: www.facebook.com/DHSverige Tävlingen pågår till den 2 juli.

Några rader om de sommarklädda boxarna:

Chardonnay Viognier Välavvägd, aromatisk och citrusfruktig doft med inslag av päron och mineraler samt en lätt ton av ek. Ett vin som passar till de flesta rätter av fisk och skaldjur, till exempel Scampi-sallad.

Shiraz Merlot Cape Red är en klassisk ”Cape Blend” d.v.s. en blandning där Pinotage ingår. Stor, fruktpackad, och bärig doft som domineras av svarta vinbär och körsbär tillsammans med en ganska tydlig rökighet. Perfekt till den grillande fläskkotletten eller till kalla charkuterier.

Chenin Blanc Frisk mineralisk och tropisk doft av grapefrukt, lime och persika. Lätt till medelfyllig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, mineraler. Gott till kokt eller grillad lax.

Bibendum är en av Sveriges ledande importörer av vin, öl och sprit och har fått förtroendet att representera ett stort antal starka producenter och varumärken på den svenska marknaden. Företaget grundades 1996 och hade inledningsvis ett stort fokus på den snabbt växande vinportföljen. Idag har Bibendum utvidgat sin verksamhet och har kompletterat sitt breda sortiment av vin med både importöl och sprit.  Sedan 2004 ingår Bibendum i den finska vin-och spritkoncernen Altia Corporation.

Läs vidare

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx