Boxar får sommardesign

PUBLICERAD: 19 juni 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Bibendum sommar

Genom åren har de populära sydafrikanska boxvinerna fått flera priser och utmärkelser (bland annat Årets box och Bästa köp i Allt om Vin). Att vinerna är populära syns tydligt statistiken. Sedan lanseringen i Sverige 1995 har det sålts hela 45 miljoner liter och varje år köper svenskarna omkring tre miljoner liter av vinerna som passar utmärkt till grill och ljumma sommarkvällar. I år har vinerna dessutom fått en ny sommardesign och på varje box finns ett passande recept.

Inspirerade av sin nya outfit och den stundande grillsäsongen lanserar Drostdy Hof även en tävling på sin facebook-sida där vinnaren får sin uteplats (balkong, terrass eller veranda) omgjord och förvandlad till en vacker oas. Precis som hos de nya boxarna ska en känsla av sommar skapas. Ett ställe där man kan träffa vänner, umgås, grilla eller bara ta det lugnt. Priset tas fram tillsammans med vinnaren av en noggrant utvald inredare. Här kan den som vill gå in och tävla redan nu: www.facebook.com/DHSverige Tävlingen pågår till den 2 juli.

Några rader om de sommarklädda boxarna:

Chardonnay Viognier Välavvägd, aromatisk och citrusfruktig doft med inslag av päron och mineraler samt en lätt ton av ek. Ett vin som passar till de flesta rätter av fisk och skaldjur, till exempel Scampi-sallad.

Shiraz Merlot Cape Red är en klassisk ”Cape Blend” d.v.s. en blandning där Pinotage ingår. Stor, fruktpackad, och bärig doft som domineras av svarta vinbär och körsbär tillsammans med en ganska tydlig rökighet. Perfekt till den grillande fläskkotletten eller till kalla charkuterier.

Chenin Blanc Frisk mineralisk och tropisk doft av grapefrukt, lime och persika. Lätt till medelfyllig smak med tydliga nyanser av tropisk frukt, lime, mineraler. Gott till kokt eller grillad lax.

Bibendum är en av Sveriges ledande importörer av vin, öl och sprit och har fått förtroendet att representera ett stort antal starka producenter och varumärken på den svenska marknaden. Företaget grundades 1996 och hade inledningsvis ett stort fokus på den snabbt växande vinportföljen. Idag har Bibendum utvidgat sin verksamhet och har kompletterat sitt breda sortiment av vin med både importöl och sprit.  Sedan 2004 ingår Bibendum i den finska vin-och spritkoncernen Altia Corporation.

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x