Blue Ocean Closures ny medlem i alliansen 4evergreen

PUBLICERAD: 27 februari 2023
UPPDATERAD: 28 februari
Pressbild

Blue Ocean Closures, det svenska, nystartade företaget som utvecklar fiberbaserade skruvförslutningar har nu blivit den 102:a medlemmen i 4evergreen-alliansen.

Tillsammans representerar medlemmarna i alliansen hela livscykeln för fiberbaserade förpackningar och arbetar med att ta fram verktyg och riktlinjer för en ännu mer hållbar sektor.

Community Manager, Ulrika Ganterud Evermark på Blue Ocean Closures ser helheten;
– Som ett litet nystartat företag behöver vi bygga vidare på och vara en del av gemenskapen av människor, företag och andra organisationer i samhället som strävar efter att göra en verklig skillnad i hållbarhet. Med våra innovativa förslutningar kan vi bidra till att minska plast i förpackningar och minska klimatpåverkan. Att gå med i 4evergreen är en fantastisk möjlighet att vara en del av en branschövergripande allians med fokus på hållbarhet och cirkularitet.

Som en branschöverskridande allians främjar 4evergreen synergier bland företag som strävar mot cirkulära, fiberbaserade förpackningar med lågt CO2-avtryck. Målet är att höja den totala återvinningsgraden för fiberbaserade förpackningar till 90 procent till 2030.

Återvinning är nyckeln för Blue Ocean Closures och Caroline Locre, projektledare, bekräftar;

– Vi är övertygade om att fiberbaserade förpackningar är framtiden och ser fram emot att bidra till alliansen och nå globala, praktiska lösningar som är vettiga för hela värdekedjan, kunderna och vår planet.

– Från ledande varumärkesägare till förpackningstillverkare, designers, återvinningsföretag och forskare, våra medlemmar på 4evergreen representerar hela den fiberbaserade förpackningsindustrin. Detta är det unika mervärdet av vår allians, säger Susanne Haase, programchef för 4evergreen-alliansen.

– Vi är oerhört glada över att välkomna en start-up som Blue Ocean Closures, med dess innovativa idéer. Tillsammans kommer vi att ta enorma steg mot att fullända cirkulariteten hos fiberbaserade förpackningar.

Sammantaget sysselsätter 4evergreens medlemmar 2,6 miljoner människor över hela världen, med en konsoliderad omsättning på cirka 1,3 biljoner euro. Värd för initiativet är Cepi (Confederation of European Paper Industries), med huvudkontor i Bryssel.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}