Bli fri från trådad säkerhet

PUBLICERAD: 4 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B&R Säkerhet ~0556936B&Rs nya digitala mixmoduler bryter igenom kostnadsbarriärerna: Nu är programmerbar säkerhetsteknik inte dyrare än en traditionell relälösning

B&R gör programmerbar säkerhetsteknik lönsam även för små applikationer. På Hannovermässan, kommer B&R att presentera en ny serie digitala mixmoduler från sin X20 SafeIO serie – som öppnar upp för programmerbar säkerhetsteknik. Även i de minsta applikationerna, är integrerad säkerhetsteknik nu inte dyrare än en traditionell relälösning.

B&Rs engagemang för en absolut skalbarhet är inget nytt. På alla nivåer är B&Rs samtliga produkter helt utbytbara, utan att det kräver någon större funktionell förändring. De nya mixmodulerna tar minst sagt B&Rs säkerhetsportfölj ett steg längre. Säkerhetslösningar kan nu genomföras med en enda X20 SafeIO modul, även på de lägsta nivåerna.

B&Rs programmerbara säkerhetsteknik baseras på halvledarkomponenter som inte utsätts för samma slitage som traditionella elektromekaniska reläer gör, som måste bytas ut med jämna mellanrum för att upprätthålla funktionaliteten i säkerhetsapplikationen. Halvledarbaserad säkerhetsteknik är dessutom betydligt snabbare än reläbaserade lösningar.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet Powerlink och OpenSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx