Bli fri från trådad säkerhet

PUBLICERAD: 4 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B&R Säkerhet ~0556936B&Rs nya digitala mixmoduler bryter igenom kostnadsbarriärerna: Nu är programmerbar säkerhetsteknik inte dyrare än en traditionell relälösning

B&R gör programmerbar säkerhetsteknik lönsam även för små applikationer. På Hannovermässan, kommer B&R att presentera en ny serie digitala mixmoduler från sin X20 SafeIO serie – som öppnar upp för programmerbar säkerhetsteknik. Även i de minsta applikationerna, är integrerad säkerhetsteknik nu inte dyrare än en traditionell relälösning.

B&Rs engagemang för en absolut skalbarhet är inget nytt. På alla nivåer är B&Rs samtliga produkter helt utbytbara, utan att det kräver någon större funktionell förändring. De nya mixmodulerna tar minst sagt B&Rs säkerhetsportfölj ett steg längre. Säkerhetslösningar kan nu genomföras med en enda X20 SafeIO modul, även på de lägsta nivåerna.

B&Rs programmerbara säkerhetsteknik baseras på halvledarkomponenter som inte utsätts för samma slitage som traditionella elektromekaniska reläer gör, som måste bytas ut med jämna mellanrum för att upprätthålla funktionaliteten i säkerhetsapplikationen. Halvledarbaserad säkerhetsteknik är dessutom betydligt snabbare än reläbaserade lösningar.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet Powerlink och OpenSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432