Bli fri från trådad säkerhet

PUBLICERAD: 4 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

B&R Säkerhet ~0556936B&Rs nya digitala mixmoduler bryter igenom kostnadsbarriärerna: Nu är programmerbar säkerhetsteknik inte dyrare än en traditionell relälösning

B&R gör programmerbar säkerhetsteknik lönsam även för små applikationer. På Hannovermässan, kommer B&R att presentera en ny serie digitala mixmoduler från sin X20 SafeIO serie – som öppnar upp för programmerbar säkerhetsteknik. Även i de minsta applikationerna, är integrerad säkerhetsteknik nu inte dyrare än en traditionell relälösning.

B&Rs engagemang för en absolut skalbarhet är inget nytt. På alla nivåer är B&Rs samtliga produkter helt utbytbara, utan att det kräver någon större funktionell förändring. De nya mixmodulerna tar minst sagt B&Rs säkerhetsportfölj ett steg längre. Säkerhetslösningar kan nu genomföras med en enda X20 SafeIO modul, även på de lägsta nivåerna.

B&Rs programmerbara säkerhetsteknik baseras på halvledarkomponenter som inte utsätts för samma slitage som traditionella elektromekaniska reläer gör, som måste bytas ut med jämna mellanrum för att upprätthålla funktionaliteten i säkerhetsapplikationen. Halvledarbaserad säkerhetsteknik är dessutom betydligt snabbare än reläbaserade lösningar.

B&R är ett privatägt företag med huvudkontor i Österrike och kontor över hela världen. B&R är en global ledare inom industriell automation, som kombinerar spjutspetsteknologi med ingenjörskunskap för att skapa kompletta lösningar för processautomation, rörelsestyrning, visualisering, industriell kommunikation och maskinsäkerhet till kunder inom alla industrier. Med fältbusslösningar som Ethernet Powerlink och OpenSafety tillsammans med den kraftfulla utvecklingsmiljön i Automation Studio har B&R förändrat automationsvärlden. Den innovativa andan som har placerat B&R i fronten av industriautomation drivs av ett engagemang för att förenkla processer och överträffa kundens förväntningar.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620