Bestruken liner i uppgraderad version

PUBLICERAD: 21 oktober 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Nylanseringen Pure Supreme kan till exempel användas för boxvinsförpackningar. Foto: Pressbild

Billerud Korsnäs bestrukna liner Pure Supreme släpps på nytt och enligt företaget kan den betraktas som en helt ny produkt optimerad för högkvalitativt offsettryck.
– Kombinationen styrka och utseende är unikt för den här produkten, säger Rolf Gustafsson hos Billerud Korsnäs.

Billerud Korsnäs uppdaterar Pure Supreme. Den bestrukna linern beskrivs ge både styrka, styvhet och stabilitet vilket öppnar för hög körbarhet i höghastighetstryck och konverteringsprocesser. Den nya linern tillverkas på kartongmaskinen KM7 som enligt företaget är världens modernaste kartongmaskin.

Enligt företaget är linern anpassad för premiumvarumärken med behov av förpackningar. Den högbestrukna yta ger linern hög tryckkvalitet och möjligheter att använda lacker och folieringar. Materialet är gjort av 100 procent nyfiber i tre lager och gör Pure Supreme starkt, tack vare dess mittenskikt av CTMP och kraftmassa, vilket minskar risken för washboarding.

Rolf Gustafsson, Senior director product management containerboard hos Billerud Korsnäs, säger i ett pressmeddelande att linerns höga styrka gör att den också passar bra för lättviktsförpackningar, så kallat lightweighting:

– Kombinationen styrka och utseende är unikt för den här produkten.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x