Bärkassar till exklusiv kollektion

PUBLICERAD: 19 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera Indiska - low

Kollektionen Jewels by Indiska som lanseras i höst präglas av det indiska hantverket, utvalda material och extra fina tyger. Till kollektionen har INDISKA valt Avisera som sin leverantör av FSC-certifierade bärkassar.

Jewels by Indiska är namnet på den nya kollektionen som består av 23 produkter, 14 plagg och 9 accessoarer. Kollektionen marknadsförs bland annat med papperskassar som är FSC-certifierade. FSC verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

– För oss är det självklart att vi i förpackningsbranschen måste visa ansvar och erbjuda våra kunder hållbara lösningar utöver de vanliga kvalitets- och miljöcertifieringarna. Vi märker att allt fler företag väljer FSC-certifierade produkter för att kommunicera sitt engagemang för miljö och långsiktigt tänkande, säger Mariella Lundgren, Marknadschef på Avisera.

FSC:s märke visar vilka produkter som gjorts av virke från FSC-certifierad skog. Det gör att Aviseras kunder kan känna sig trygga med att dessa produkter har tillverkats på ett ansvarsfullt sätt.

Avisera har levererat förpackningslösningar till framgångsrika företag och organisationer under 20 år. I sortimentet finns allt från bärkassar, påsar, butiksemballage, förpackningar, e-handelsemballage och etiketter till packtejp, och pärmar. Avisera står för trygghet, exakta leveranser och hög kvalitet till rätt pris.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620