Ball första burktillverkare att erhålla aluminiumcertifiering

PUBLICERAD: 5 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Aluburkar från Ball kan nu certifieras enligt Aluminium Stewardship Initiative (ASI). (Bild Ball)|

Globala Ball Corporation meddelar att man är världens första tillverkare av aluminiumburkar, som har certifierats enligt standarden Aluminium Stewardship Initiative (ASI). Certifieringen gäller för alla Balls 23 burktillverkningsenheter i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

Ball skriver i ett pressmeddelande att man är den första tillverkaren av dryckesburkar, som uppfyller ASI: s principer kring miljö, ledning och socialt uppförande, och att certifieringen är en viktig milstolpe i företagets hållbarhetsstrategi.

Med certifieringen följer också ett åtagande om betydande koldioxidreduktioner från Ball. I dag använder Ball förnybar energi vid alla sina enheter inom EU samt i Storbritannien och Serbien. Till år 2021 ska dessutom alla enheter på den nordamerikanska kontinenten använda 100 procent förnybar energi.

”Vi är mycket stolta över att vara den första tillverkaren dryckesburkar i aluminium som uppfyller ASI:s certifieringskrav. Certifieringen i kombination med våra investeringar i förnybar energi visar Balls engagemang för en hållbar ekonomi med låga koldioxidutsläpp”, säger Ron Lewis, VD för Ball Beverage Packaging, EMEA.

Aluminium Stewardship Initiative är en oberoende global medlemsorganisation med administrativt huvudsäte i Melbourne, Australien. Certifiering enligt ASI garanterar ansvarsfull produktion, inköp och förvaltning av aluminium genom hela värdekedjan. I takt med att konsumenterna kräver större hållbarhet i förpackade varor syftar ASI-programmet att göra hållbarhetsprestanda till en vanlig och synlig fråga för aluminium på samma sätt som Forest Stewardship Council (FSC) har gjort för områdena papper och trä.

————————————————————
Ball Corporation är världens största tillverkare av aluminiumburkar med en nettoomsättning på motsvarande cirka 115 miljarder kronor (2019). Ball är också den största leverantören av dryckesburkar i aluminium i Norden och levererar till de flesta av de större varumärkena för läskedrycker och öl, som finns till försäljning här. I Sverige har Ball tillverkning i Fosie utanför Malmö (f.d. Rexam). Ball har också tillverkning i Danmark och Finland.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup