Bag in box som höjer sig över de andra

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

 METSA_Bag In Box-24__web

Metsä Board, en del av Metsä Group, visar ett nytt innovativt bag in box-koncept för första gången på Drupa 2016. ”Elevated drink box” (EDB), som är utformad och patenterad av Metsä Board, är en bekväm och lättanvänd förpackning för konsumenter att servera och avnjuta drycker. Boxen är ett resultat av ett samarbete mellan specialister från Metsä Board, BOBST, Kodak, Marbach, Henkel och Knauer.

– Vårt syfte var att tänka helt nytt när det gäller koncept och design för en användarvänlig förpackning som erbjuder verkliga fördelar för konsumenter och varumärken. Tack vare boxens upphöjda utformning behöver den inte längre placeras vid en bordskant, vilket ger konsumenten frihet att placera den där det passar bäst, förklarar Cyril Drouet, Director Design och Innovation Metsä Board.

Delen som höjer upp förpackningen är i butikshyllan ihopvikt och viks upp först vid serveringstillfället. Därför tar den inget extra utrymme. När den tömts tas boxens plastpåse enkelt bort, vilket underlättar vid återvinning.

Kartongmaterialet till förpackningen är av färskfiber och tillverkat av Metsä Board. Ytterlinern är Kemiart Lite+, vilket är en dubbelbestruken white top kraftliner för flexotryck och digitaltryckta applikationer. Fluting och innerliner är består av Modo Northern Light, en helblekt liner anpassad för tryck i offset, flexo och inkjet.

På Drupa 2016 kommer Koen Verplancke, Technical Development Director Metsä Board, att den 4 och 6 juni hålla föredrag med titeln “Convenience combined with digital printing – Elevated drink box (EDB)” som en del av Touchpoint Packaging i hall 12 B53.

Läs vidare

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax