Bag in box som höjer sig över de andra

PUBLICERAD: 30 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

 METSA_Bag In Box-24__web

Metsä Board, en del av Metsä Group, visar ett nytt innovativt bag in box-koncept för första gången på Drupa 2016. ”Elevated drink box” (EDB), som är utformad och patenterad av Metsä Board, är en bekväm och lättanvänd förpackning för konsumenter att servera och avnjuta drycker. Boxen är ett resultat av ett samarbete mellan specialister från Metsä Board, BOBST, Kodak, Marbach, Henkel och Knauer.

– Vårt syfte var att tänka helt nytt när det gäller koncept och design för en användarvänlig förpackning som erbjuder verkliga fördelar för konsumenter och varumärken. Tack vare boxens upphöjda utformning behöver den inte längre placeras vid en bordskant, vilket ger konsumenten frihet att placera den där det passar bäst, förklarar Cyril Drouet, Director Design och Innovation Metsä Board.

Delen som höjer upp förpackningen är i butikshyllan ihopvikt och viks upp först vid serveringstillfället. Därför tar den inget extra utrymme. När den tömts tas boxens plastpåse enkelt bort, vilket underlättar vid återvinning.

Kartongmaterialet till förpackningen är av färskfiber och tillverkat av Metsä Board. Ytterlinern är Kemiart Lite+, vilket är en dubbelbestruken white top kraftliner för flexotryck och digitaltryckta applikationer. Fluting och innerliner är består av Modo Northern Light, en helblekt liner anpassad för tryck i offset, flexo och inkjet.

På Drupa 2016 kommer Koen Verplancke, Technical Development Director Metsä Board, att den 4 och 6 juni hålla föredrag med titeln “Convenience combined with digital printing – Elevated drink box (EDB)” som en del av Touchpoint Packaging i hall 12 B53.

Läs vidare

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

UPM miljardsatsar på bioglykol till PET och andra produkter

Finska UPM Biochemicals satsar 1,180 miljarder euro (ca 13,6 miljarder kr) på att bygga världens första industriella bioraffinaderi för tillverkning av bland annat biobaserad monoetylenglykol och andra bioprodukter.
upm-glykol-utvaldx

Skarp reaktion från EUBP mot redovisning av svensk toxstudie

hasso-eubp-05-utvald

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx