Automations- och konsultföretag i samarbete

PUBLICERAD: 4 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

virual-kuka_

 

Kuka Nordic har ingått samarbete med en ny systempartner, Virtual Manufacturing, ett företag med både konsulttjänster och produkter inom produktions- och logistikutveckling. Virtual Manufacturing jobbar inom fyra olika affärsområden, med fokus på både robot/automation, montering och logistik.

– Kuka är en gigant på automationsmarknaden och en av de stora spelarna inom Industri 4.0 och dessutom en av aktörerna som kommit längst inom området kollaborativ och Mobile Robotik. Med sin kraft, storlek och utveckling är Kuka helt rätt partner för oss inom detta område. Vi kommer att kunna erbjuda kunderna ett av det starkaste varumärkena i världen för smarta fabrikslösningar, vilket är oerhört kraftfullt, säger Daniel Wigren, VD Virtual Manufacturing.

Som leverantör av leanbaserade produktions- och logistikutvecklings-tjänster knyter Virtual Manufacturing samman teknik och metoder åt sina kunder för att dessa ska uppnå optimala resultat såväl i en virtuell som fysisk värld.

– Våra kunder satsar på automatisering för att öka konkurrenskraften inom kostnad, kvalitet och flexibilitet och vår uppgift är att stödja deras automatiseringsprocesser, vare sig det handlar om enstaka robotceller eller kompletta robotliner.

Förhoppningarna på samarbetet med Kuka är stora, enligt Daniel Wigren:

– Tillsammans kan vi revolutionera synen på automation inom industrin med fokus på kollaborativ och mobil robotik. Det finns stora vinster att göra i form av pengar och tid för de företag som vågar tänka nytt, utmana och ta till sig ny teknik. För detta krävs ett omfattande arbete för att utbilda marknaden och hjälpa dem förstå vinsterna med den nya tekniken. Marknaden måste öppna ögonen inom nya områden där traditionell automation inte varit möjligt tidigare.

Även Kuka ser stora fördelar med samarbetet:

– Virtual Manufacturing kommer med sitt konsult- och produkterbjudande kunna hjälpa kunder att införa mobila och kollaborativa industri 4.0 robotlösningar i sin affärsmodell, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på Kuka Nordic AB.

 

Bild:
Christer Börjesson, Joacim Lorentsson KUKA Nordic, Daniel Wigren, Torbjörn Danielssson, Pontus Rosengren, Virtual Manufacuring

Läs vidare

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx