Automations- och konsultföretag i samarbete

PUBLICERAD: 4 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

virual-kuka_

 

Kuka Nordic har ingått samarbete med en ny systempartner, Virtual Manufacturing, ett företag med både konsulttjänster och produkter inom produktions- och logistikutveckling. Virtual Manufacturing jobbar inom fyra olika affärsområden, med fokus på både robot/automation, montering och logistik.

– Kuka är en gigant på automationsmarknaden och en av de stora spelarna inom Industri 4.0 och dessutom en av aktörerna som kommit längst inom området kollaborativ och Mobile Robotik. Med sin kraft, storlek och utveckling är Kuka helt rätt partner för oss inom detta område. Vi kommer att kunna erbjuda kunderna ett av det starkaste varumärkena i världen för smarta fabrikslösningar, vilket är oerhört kraftfullt, säger Daniel Wigren, VD Virtual Manufacturing.

Som leverantör av leanbaserade produktions- och logistikutvecklings-tjänster knyter Virtual Manufacturing samman teknik och metoder åt sina kunder för att dessa ska uppnå optimala resultat såväl i en virtuell som fysisk värld.

– Våra kunder satsar på automatisering för att öka konkurrenskraften inom kostnad, kvalitet och flexibilitet och vår uppgift är att stödja deras automatiseringsprocesser, vare sig det handlar om enstaka robotceller eller kompletta robotliner.

Förhoppningarna på samarbetet med Kuka är stora, enligt Daniel Wigren:

– Tillsammans kan vi revolutionera synen på automation inom industrin med fokus på kollaborativ och mobil robotik. Det finns stora vinster att göra i form av pengar och tid för de företag som vågar tänka nytt, utmana och ta till sig ny teknik. För detta krävs ett omfattande arbete för att utbilda marknaden och hjälpa dem förstå vinsterna med den nya tekniken. Marknaden måste öppna ögonen inom nya områden där traditionell automation inte varit möjligt tidigare.

Även Kuka ser stora fördelar med samarbetet:

– Virtual Manufacturing kommer med sitt konsult- och produkterbjudande kunna hjälpa kunder att införa mobila och kollaborativa industri 4.0 robotlösningar i sin affärsmodell, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef på Kuka Nordic AB.

 

Bild:
Christer Börjesson, Joacim Lorentsson KUKA Nordic, Daniel Wigren, Torbjörn Danielssson, Pontus Rosengren, Virtual Manufacuring

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx