Automation i fokus på seminarium

PUBLICERAD: 27 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Flera föredrag avhandlar begreppet Industri 4.0 när företaget Festo står värd för ett Packbridgeseminarium 28 mars.

 

Automatisering, maskiner och digitalisering står på agendan den 28 mars när Festo står värd för ett seminarium i Malmö.

Den 28 mars står Festo i Malmö värd för ett Packbridgeseminarium som tacklar begreppet Industry 4.0 – hur man med olika teknologier skapar en effektiv produktion. Fokus ligger på automation, maskiner och digitalisering med flera inbjudna föredragshållare. Fredrik Boberg, produktchef på Malmöföretaget Festo kommer berätta om Festo Bionics där man utgått från naturen för att skapa mekaniska verktyg och automatisering.

Från danska DTI kommer Kiril Andreev Kirilov och ger statusen för det intressanta PicknPack projektet. Syftet med projektet är att skapa en förpackningslinje som blixtsnabbt ställer om sig för packning av olika produkter och som skapar förpackningar anpassade till dessa, Projektet är ett EU-projekt där även Wageningen Universitetet i Holland ingår.

Hanway & Kristian från Survey Party kommer att visa hur man med biometriska instrument kan mäta uppfattningen av smaker och förpackningar. Patrik Johansson på Arlövsföretaget Solserv kommer berättar om en fascinerande maskinteknik för att förvandla matrester till utmärkt kompost på bara tjugofyra timmar. Bernt Henriksen kommer från Automation Region och visar hur man blir framgångsrik med sin investering, det vill säga hur man ska agera från idé till beställning när man ska automatisera.

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax