Automation i fokus på seminarium

PUBLICERAD: 27 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Flera föredrag avhandlar begreppet Industri 4.0 när företaget Festo står värd för ett Packbridgeseminarium 28 mars.

 

Automatisering, maskiner och digitalisering står på agendan den 28 mars när Festo står värd för ett seminarium i Malmö.

Den 28 mars står Festo i Malmö värd för ett Packbridgeseminarium som tacklar begreppet Industry 4.0 – hur man med olika teknologier skapar en effektiv produktion. Fokus ligger på automation, maskiner och digitalisering med flera inbjudna föredragshållare. Fredrik Boberg, produktchef på Malmöföretaget Festo kommer berätta om Festo Bionics där man utgått från naturen för att skapa mekaniska verktyg och automatisering.

Från danska DTI kommer Kiril Andreev Kirilov och ger statusen för det intressanta PicknPack projektet. Syftet med projektet är att skapa en förpackningslinje som blixtsnabbt ställer om sig för packning av olika produkter och som skapar förpackningar anpassade till dessa, Projektet är ett EU-projekt där även Wageningen Universitetet i Holland ingår.

Hanway & Kristian från Survey Party kommer att visa hur man med biometriska instrument kan mäta uppfattningen av smaker och förpackningar. Patrik Johansson på Arlövsföretaget Solserv kommer berättar om en fascinerande maskinteknik för att förvandla matrester till utmärkt kompost på bara tjugofyra timmar. Bernt Henriksen kommer från Automation Region och visar hur man blir framgångsrik med sin investering, det vill säga hur man ska agera från idé till beställning när man ska automatisera.

 

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx