Automation i fokus på seminarium

PUBLICERAD: 27 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Flera föredrag avhandlar begreppet Industri 4.0 när företaget Festo står värd för ett Packbridgeseminarium 28 mars.

 

Automatisering, maskiner och digitalisering står på agendan den 28 mars när Festo står värd för ett seminarium i Malmö.

Den 28 mars står Festo i Malmö värd för ett Packbridgeseminarium som tacklar begreppet Industry 4.0 – hur man med olika teknologier skapar en effektiv produktion. Fokus ligger på automation, maskiner och digitalisering med flera inbjudna föredragshållare. Fredrik Boberg, produktchef på Malmöföretaget Festo kommer berätta om Festo Bionics där man utgått från naturen för att skapa mekaniska verktyg och automatisering.

Från danska DTI kommer Kiril Andreev Kirilov och ger statusen för det intressanta PicknPack projektet. Syftet med projektet är att skapa en förpackningslinje som blixtsnabbt ställer om sig för packning av olika produkter och som skapar förpackningar anpassade till dessa, Projektet är ett EU-projekt där även Wageningen Universitetet i Holland ingår.

Hanway & Kristian från Survey Party kommer att visa hur man med biometriska instrument kan mäta uppfattningen av smaker och förpackningar. Patrik Johansson på Arlövsföretaget Solserv kommer berättar om en fascinerande maskinteknik för att förvandla matrester till utmärkt kompost på bara tjugofyra timmar. Bernt Henriksen kommer från Automation Region och visar hur man blir framgångsrik med sin investering, det vill säga hur man ska agera från idé till beställning när man ska automatisera.

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620