Återvunnen PET i livsmedelsförpackningar från Berry Superfos

PUBLICERAD: 4 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Foto: Berry Superfos.|Exempel på förpackningslösningar som kan innehålla rPET. Foto: BerrySuperfos.

Berry Superfos kan nu erbjuda livsmedelsproducenter förpackningslösningar tillverkade av rPET (återvunna PET-polymerer).

Som en ny möjlighet för mer hållbara förpackningar erbjuder Berry Superfos livsmedelsproducenter en rad av sina varmformade och formsprutade livsmedelsförpackningslösningar med innehåll av rPET, återvunnen PET.

Den stora fördelen med PET som material är att det är mycket energieffektivt och lätt att återanvända. Genom att ta steget vidare från att endast använda jungfru-PET i sina förpackningar till att välja en förpackningslösning från Berry Superfos tillverkad med rPET, kan livsmedelsproducenterna ytterligare reducera sin förbrukning av råmaterial i sina förpackningar.

Roland Lingman, chef för försäljning och marketing, Berry Superfos Nordic, förklarar:

“I Europa är PET en av de mest använda formerna av plastmaterial till förpackningar och det är lyckligtvis också mycket utbrett att återvinna det. Materialets hårdhet, höga grad av transparens och goda skyddsegenskaper är några av styrkorna. Alla dessa kvaliteter förblir intakta i våra rPET-förpackningslösningar och därför lämpar de sig till många olika sorters livsmedel.”

I nuläget är det möjligt att få rPET integrerat i en rad varmformade förpackningslösning i följande Berry Superfos-produktserier till livsmedel: CombiPac, CombiRound, SuperLight, Spoon-in-lid och DeliPac samt i företagets ISBM-sortiment (injection stretch blowmoulding) av lösningar i PET.

Ökad användning av rPET är en del av hållbarhetsstrategin för Berry Superfos. Andra exempel på hur företaget arbetar med hållbarhet är att främja lättviktslösningar med mindre materialförbrukning och användning av förpackningsmaterial som är återvinningsbara tack vare avancerad teknologi som pyrolys.

Läs vidare

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Svenska folket: ”Dubbelplast” är den mest onödiga plasten!

”Dubbelplast” – dvs engångsplast runt annan engångsplast är den mest onödiga plasten, enligt en kampanj som Håll Sverige Rent genomfört.
dubbelplast-utvald

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006