Återvunnen PET i livsmedelsförpackningar från Berry Superfos

PUBLICERAD: 4 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Foto: Berry Superfos.|Exempel på förpackningslösningar som kan innehålla rPET. Foto: BerrySuperfos.

Berry Superfos kan nu erbjuda livsmedelsproducenter förpackningslösningar tillverkade av rPET (återvunna PET-polymerer).

Som en ny möjlighet för mer hållbara förpackningar erbjuder Berry Superfos livsmedelsproducenter en rad av sina varmformade och formsprutade livsmedelsförpackningslösningar med innehåll av rPET, återvunnen PET.

Den stora fördelen med PET som material är att det är mycket energieffektivt och lätt att återanvända. Genom att ta steget vidare från att endast använda jungfru-PET i sina förpackningar till att välja en förpackningslösning från Berry Superfos tillverkad med rPET, kan livsmedelsproducenterna ytterligare reducera sin förbrukning av råmaterial i sina förpackningar.

Roland Lingman, chef för försäljning och marketing, Berry Superfos Nordic, förklarar:

“I Europa är PET en av de mest använda formerna av plastmaterial till förpackningar och det är lyckligtvis också mycket utbrett att återvinna det. Materialets hårdhet, höga grad av transparens och goda skyddsegenskaper är några av styrkorna. Alla dessa kvaliteter förblir intakta i våra rPET-förpackningslösningar och därför lämpar de sig till många olika sorters livsmedel.”

I nuläget är det möjligt att få rPET integrerat i en rad varmformade förpackningslösning i följande Berry Superfos-produktserier till livsmedel: CombiPac, CombiRound, SuperLight, Spoon-in-lid och DeliPac samt i företagets ISBM-sortiment (injection stretch blowmoulding) av lösningar i PET.

Ökad användning av rPET är en del av hållbarhetsstrategin för Berry Superfos. Andra exempel på hur företaget arbetar med hållbarhet är att främja lättviktslösningar med mindre materialförbrukning och användning av förpackningsmaterial som är återvinningsbara tack vare avancerad teknologi som pyrolys.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}