Arlövsföretag investerar i ökad tryckkapacitet

PUBLICERAD: 19 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Martin Enocson, vd på Front Pac. Foto: Claes Nordström/Arkivbild

Skånska förpackningstillverkaren Front Pac investerar i ytterligare en offsetpress.
– Att vi väljer göra denna investering nu signalerar att vi har hög framtidstro, säger vd:n Martin Enocson.

Front Pac är en tillverkare av förpackningar i kartong och wellpapp offsettryckta wellförpackningar. Omkring halva försäljningsvolymen går till utlandet, uppger företaget. Wellförpackningarna som produceras trycks med offset.

Investerar i tryckpress

Företaget väljer nu att investera i en andra tryckpress. Anledningen – att möta en ökad efterfrågan, enligt företagets vd Martin Enocson.

– Att vi väljer göra denna investering nu signalerar att vi har hög framtidstro. Självklart påverkas vi av energipriser och eventuell brist på el i vinter men vi måste våga se förbi det och förse våra kunder med förpackningar under lång tid framöver, säger han i ett pressuttalande.

Sex färger plus lack

Sedan tidigare har Front Pac en KBA 162 som trycker med sex färger. Den nya arkoffsetpressen som installeras är en KBA Rapida 145 utrustad med sex färger plus lack vilket enligt Front Pac är optimalt för för förpackningar som ofta har en eller två så kallade spotfärger. Maskinparken är bland annat även utrustad med två kartongmaskiner.

Enligt Front Pac är de nu enda förpackningstryckeriet i Skandinavien med två tryckpressar i storformat.

Den nya offsetpressen trycker med sex färger plus lack. Foto: Pressbild

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x