AR Packaging får ny samarbetspartner

PUBLICERAD: 4 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Harald Schulz, vd och koncernchef för AR Packaging gläds åt det nya samarbetet med franska Cypheme.

AR Packaging i Lund och franska Cypheme drar nytta av varandra och ingår ett exklusivt samarbetsavtal. Lundaföretaget förvärvar även ägarandelar i Cypheme.

Lundaföretaget AR Packaging har med sitt så kallade Futeco-koncept tekniken att kunna trycka säkerhetsmarkörer som inte går att kopiera, kombinerat med infogade variabla QR-koder direkt på förpackningar. Franska Cypheme å sin sida levererar ett system för att kunna läsa av säkerhetsmarkörer på produktförpackningar med ett neutralt nätverk genom att bara använda en mobiltelefonkamera. Med lösningen går det på ett enkelt sätt att avgöra produkters äkthet. Nu ingår de båda företagen ett samarbetsavtal, och kan därmed dra nytta av att tillsammans kunna erbjuda egenskaper såsom spårbarhet och förfalskningsdetektering i kombination med högpresterande utskriftsprocesser.

Harald Schulz, vd och koncernchef för AR Packaging:

– Jag är nöjd med att lägga till en ny nyhet i vår breda portfölj av innovativa förpackningslösningar i linje med vår uppsatta strategi. Futeco Security-konceptet erbjuder våra kunder en unik lösning på förfalskningsdetektering och kan på så sätt göra det möjligt för dem att uppnå konkurrenskraftiga och ekonomiska fördelar på marknaden.

I avtalet framgår även att AR Packaging har för avsikt att förvärva en ägarandel i det franska bolaget. Hur mycket detta uppgår till framgår inte i pressmeddelandet från de båda företagen.

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x