AR Packaging får ny samarbetspartner

PUBLICERAD: 4 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Harald Schulz, vd och koncernchef för AR Packaging gläds åt det nya samarbetet med franska Cypheme.

AR Packaging i Lund och franska Cypheme drar nytta av varandra och ingår ett exklusivt samarbetsavtal. Lundaföretaget förvärvar även ägarandelar i Cypheme.

Lundaföretaget AR Packaging har med sitt så kallade Futeco-koncept tekniken att kunna trycka säkerhetsmarkörer som inte går att kopiera, kombinerat med infogade variabla QR-koder direkt på förpackningar. Franska Cypheme å sin sida levererar ett system för att kunna läsa av säkerhetsmarkörer på produktförpackningar med ett neutralt nätverk genom att bara använda en mobiltelefonkamera. Med lösningen går det på ett enkelt sätt att avgöra produkters äkthet. Nu ingår de båda företagen ett samarbetsavtal, och kan därmed dra nytta av att tillsammans kunna erbjuda egenskaper såsom spårbarhet och förfalskningsdetektering i kombination med högpresterande utskriftsprocesser.

Harald Schulz, vd och koncernchef för AR Packaging:

– Jag är nöjd med att lägga till en ny nyhet i vår breda portfölj av innovativa förpackningslösningar i linje med vår uppsatta strategi. Futeco Security-konceptet erbjuder våra kunder en unik lösning på förfalskningsdetektering och kan på så sätt göra det möjligt för dem att uppnå konkurrenskraftiga och ekonomiska fördelar på marknaden.

I avtalet framgår även att AR Packaging har för avsikt att förvärva en ägarandel i det franska bolaget. Hur mycket detta uppgår till framgår inte i pressmeddelandet från de båda företagen.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x