De tar kliv i satsning på förpackningstryck

PUBLICERAD: 21 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Agfa satsar allt mer på förpackningstryck. Foto: Arkiv

Agfa-koncernen förvärvar brittiska Inca Digital Printers. Enligt företaget bäddar uppköpet för en stark position inom digitalt höghastighetstryck och för att ta ytterligare kliv in på marknader med förpackningstryck.

Inca Digital Printers utvecklar och tillverkar produktionsteknik och digitala trycklösningar för skylt- och displayapplikationer, men också för den snabbt växande marknaden för digitaltryckta förpackningar. Agfa köper nu företaget av Screen graphic solutions group.

– Förvärvet av Inca är ett stort steg i Agfas transformation. Digitaltryck är en lönsam tillväxtmotor för koncernen med en enorm potential som kommer att accelereras ytterligare genom tillskottet av Inca, säger Pascal Juéry, vd och koncernchef för Agfa Gevaert-koncernen.

Utskrifter i ett pass
Vincent Wille. Foto: Pressbild

Enligt Agfa blir Inca en idealisk partner. Företaget kommer att  komplettera Agfas portfölj av utskriftslösningar, bland annat med multipass-skrivare och en ny maskinserie med digitalpressar – utskrifter i ett pass för att printa på olika typer av förpackningar. I samarbete med wellpapptillverkaren BHS Corrugated har de även utvecklat en skräddarsydd in-line Print Engine.

Förvärv stärker positionen

Vincent Wille, vd för Agfas affärsområde inom digitaltryck och kemikalier:

– Kombinationen av Inca Digitals tillverkningskunnande och Agfas tekniska expertis, världsomspännande närvaro och utmärkta servicenätverk kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda oöverträffade utskriftslösningar till våra kunder och att sömlöst anpassa oss till deras behov i detta snabbt föränderliga utrymme.

– Denna investering utnyttjar och stärker vår position på high-end och höghastighetsmarknaden för storformat som helhet och specifikt i det lovande förpackningssegmentet.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax