De tar kliv i satsning på förpackningstryck

PUBLICERAD: 21 april 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Agfa satsar allt mer på förpackningstryck. Foto: Arkiv

Agfa-koncernen förvärvar brittiska Inca Digital Printers. Enligt företaget bäddar uppköpet för en stark position inom digitalt höghastighetstryck och för att ta ytterligare kliv in på marknader med förpackningstryck.

Inca Digital Printers utvecklar och tillverkar produktionsteknik och digitala trycklösningar för skylt- och displayapplikationer, men också för den snabbt växande marknaden för digitaltryckta förpackningar. Agfa köper nu företaget av Screen graphic solutions group.

– Förvärvet av Inca är ett stort steg i Agfas transformation. Digitaltryck är en lönsam tillväxtmotor för koncernen med en enorm potential som kommer att accelereras ytterligare genom tillskottet av Inca, säger Pascal Juéry, vd och koncernchef för Agfa Gevaert-koncernen.

Utskrifter i ett pass
Vincent Wille. Foto: Pressbild

Enligt Agfa blir Inca en idealisk partner. Företaget kommer att  komplettera Agfas portfölj av utskriftslösningar, bland annat med multipass-skrivare och en ny maskinserie med digitalpressar – utskrifter i ett pass för att printa på olika typer av förpackningar. I samarbete med wellpapptillverkaren BHS Corrugated har de även utvecklat en skräddarsydd in-line Print Engine.

Förvärv stärker positionen

Vincent Wille, vd för Agfas affärsområde inom digitaltryck och kemikalier:

– Kombinationen av Inca Digitals tillverkningskunnande och Agfas tekniska expertis, världsomspännande närvaro och utmärkta servicenätverk kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda oöverträffade utskriftslösningar till våra kunder och att sömlöst anpassa oss till deras behov i detta snabbt föränderliga utrymme.

– Denna investering utnyttjar och stärker vår position på high-end och höghastighetsmarknaden för storformat som helhet och specifikt i det lovande förpackningssegmentet.

Läs vidare

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Framtidsutsikter för trycksaker och förpackningar och heta ämnen på printkonferens

Intergraf och NOPA:s årliga konferens Print Matters for the Future satte i år ljus på den senaste utvecklingen inom olika marknadssegment för trycksaker och förpackningar.
PrintM_Havard

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front