50-årsjubileum på Luxe Pack

PUBLICERAD: 3 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Ensocoat 50 år Make up box2_low

Ensocoat är Stora Ensos flaggskeppsprodukt inom lyxförpackningar och grafiska produkter. Kartongvarumärkets 50-årsjubileum kommer att firas i Stora Ensos monter på Luxe Pack Monaco 2014.

– Tillväxt inom skönhetsprodukter och lyxförpackningar är ett av Stora Ensos strategiska mål och vi utvecklar våra produkter med det i tankarna. Ensocoat är vårt flaggskepp och har lyckats etablera sig på marknaden som en kartongkvalitet som alltid anpassat sig till nya utmaningar, säger Hervé Vue, Sales Director, Stora Enso France.

På senare år har utvecklingen av Ensocoat fokuserat på vithet, ljushet, en blåare nyans, förbättrat UV-motstånd och en slätare yta. Förbättringarna har lett till att allt fler lyxvarumärken valt Ensocoat som material för sina förpackningar. Ensocoats position inom grafiska produkter stärktes i år i och med att kartongen fick miljömärket EU Ecolabel som första SBS-kartong (helblekt homogen sulfatkartong) i världen.

Stora Enso kommer även att presentera årets vinnarbidrag från designtävlingen Recreate Packaging som fokuserade på reseförpackningar samt företagets hela sortiment av kvalitetskartong för kosmetika, dofter, hygienprodukter, champagne samt vin och sprit.

– Vår breda produktportfölj möjliggör individuella lösningar och optimerade förpackningar. I vin- och spritförpackningar kombineras Ensocoat ofta med våra andra kartongkvaliteter, till exempel Tambrite, CKB och Triplex Gris. Performa Alto och Performa White erbjuder ytterligare möjligheter för optimering. Stora Enso har även specialistkunskap inom barriärer och kan erbjuda innovativa lösningar som bygger på förnybara råmaterial, även inom primärförpackningar för kosmetika och skönhetsprodukter, säger Hervé Vue.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx