50-årsjubileum på Luxe Pack

PUBLICERAD: 3 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Ensocoat 50 år Make up box2_low

Ensocoat är Stora Ensos flaggskeppsprodukt inom lyxförpackningar och grafiska produkter. Kartongvarumärkets 50-årsjubileum kommer att firas i Stora Ensos monter på Luxe Pack Monaco 2014.

– Tillväxt inom skönhetsprodukter och lyxförpackningar är ett av Stora Ensos strategiska mål och vi utvecklar våra produkter med det i tankarna. Ensocoat är vårt flaggskepp och har lyckats etablera sig på marknaden som en kartongkvalitet som alltid anpassat sig till nya utmaningar, säger Hervé Vue, Sales Director, Stora Enso France.

På senare år har utvecklingen av Ensocoat fokuserat på vithet, ljushet, en blåare nyans, förbättrat UV-motstånd och en slätare yta. Förbättringarna har lett till att allt fler lyxvarumärken valt Ensocoat som material för sina förpackningar. Ensocoats position inom grafiska produkter stärktes i år i och med att kartongen fick miljömärket EU Ecolabel som första SBS-kartong (helblekt homogen sulfatkartong) i världen.

Stora Enso kommer även att presentera årets vinnarbidrag från designtävlingen Recreate Packaging som fokuserade på reseförpackningar samt företagets hela sortiment av kvalitetskartong för kosmetika, dofter, hygienprodukter, champagne samt vin och sprit.

– Vår breda produktportfölj möjliggör individuella lösningar och optimerade förpackningar. I vin- och spritförpackningar kombineras Ensocoat ofta med våra andra kartongkvaliteter, till exempel Tambrite, CKB och Triplex Gris. Performa Alto och Performa White erbjuder ytterligare möjligheter för optimering. Stora Enso har även specialistkunskap inom barriärer och kan erbjuda innovativa lösningar som bygger på förnybara råmaterial, även inom primärförpackningar för kosmetika och skönhetsprodukter, säger Hervé Vue.

 

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006