50-årsjubileum på Luxe Pack

PUBLICERAD: 3 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Stora Enso Ensocoat 50 år Make up box2_low

Ensocoat är Stora Ensos flaggskeppsprodukt inom lyxförpackningar och grafiska produkter. Kartongvarumärkets 50-årsjubileum kommer att firas i Stora Ensos monter på Luxe Pack Monaco 2014.

– Tillväxt inom skönhetsprodukter och lyxförpackningar är ett av Stora Ensos strategiska mål och vi utvecklar våra produkter med det i tankarna. Ensocoat är vårt flaggskepp och har lyckats etablera sig på marknaden som en kartongkvalitet som alltid anpassat sig till nya utmaningar, säger Hervé Vue, Sales Director, Stora Enso France.

På senare år har utvecklingen av Ensocoat fokuserat på vithet, ljushet, en blåare nyans, förbättrat UV-motstånd och en slätare yta. Förbättringarna har lett till att allt fler lyxvarumärken valt Ensocoat som material för sina förpackningar. Ensocoats position inom grafiska produkter stärktes i år i och med att kartongen fick miljömärket EU Ecolabel som första SBS-kartong (helblekt homogen sulfatkartong) i världen.

Stora Enso kommer även att presentera årets vinnarbidrag från designtävlingen Recreate Packaging som fokuserade på reseförpackningar samt företagets hela sortiment av kvalitetskartong för kosmetika, dofter, hygienprodukter, champagne samt vin och sprit.

– Vår breda produktportfölj möjliggör individuella lösningar och optimerade förpackningar. I vin- och spritförpackningar kombineras Ensocoat ofta med våra andra kartongkvaliteter, till exempel Tambrite, CKB och Triplex Gris. Performa Alto och Performa White erbjuder ytterligare möjligheter för optimering. Stora Enso har även specialistkunskap inom barriärer och kan erbjuda innovativa lösningar som bygger på förnybara råmaterial, även inom primärförpackningar för kosmetika och skönhetsprodukter, säger Hervé Vue.

 

Läs vidare

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy