PUBLICERAD: 3 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Torus Pak - low

Med en heltidsanställd Country Manager, i form av den branschkunnige Sören Cohr Caspersen, på plats i Köpenhamn, har Torus Pak sedan i höstas bearbetat den danska marknaden.

– Intresset för matförpackningen med löstagbar botten är jättestort. Danmark är hemlandet för snygg design, så det är inte förvånande att en produkt som bringar estetik till ätandet tas emot varmt, säger Sören Cohr Caspersen.

Allt fler människor har allt mindre tid för att laga mat. Därför ökar försäljningen av färdigrätter och take-away från restauranger som båda levereras i plastlådor. När de sedan serveras uppslevade eller direkt ur lådan där hemma, är presentationen inte särskilt tilltalande och smakupplevelsen påverkas därav negativt. Torus Pak förpackningen öppnas från undersidan och möjliggör att maträtten ser lika bra ut på tallriken som i tråget.

– Vi började att satsa på personal i Danmark. Härnäst satsar vi på att sälja själva förpackningen både till offentliga och privata företag. En tredje grej på gång är att hjälpa restaurangkedjan Romy Foods igång i centrala Köpenhamn. Romy Foods har ett exklusivt avtal med Torus Pak förpackningslöning, säger Rickard Gillblad, Managing Director Torus Pak Europe.

Förpackningar utgör idag två procent av Danmarks totala inköp av varor och tjänster. Plastförpackningar som Torus Pak står för runt 20 procent av dessa inköp. Enligt Miljöstyrelsens undersökning har förpackningsindustrin upplevt en stadig ekonomisk utveckling sedan 2003. Globalt, omsätter industrin 560 milliarder USD per år.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a