PUBLICERAD: 3 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Torus Pak - low

Med en heltidsanställd Country Manager, i form av den branschkunnige Sören Cohr Caspersen, på plats i Köpenhamn, har Torus Pak sedan i höstas bearbetat den danska marknaden.

– Intresset för matförpackningen med löstagbar botten är jättestort. Danmark är hemlandet för snygg design, så det är inte förvånande att en produkt som bringar estetik till ätandet tas emot varmt, säger Sören Cohr Caspersen.

Allt fler människor har allt mindre tid för att laga mat. Därför ökar försäljningen av färdigrätter och take-away från restauranger som båda levereras i plastlådor. När de sedan serveras uppslevade eller direkt ur lådan där hemma, är presentationen inte särskilt tilltalande och smakupplevelsen påverkas därav negativt. Torus Pak förpackningen öppnas från undersidan och möjliggör att maträtten ser lika bra ut på tallriken som i tråget.

– Vi började att satsa på personal i Danmark. Härnäst satsar vi på att sälja själva förpackningen både till offentliga och privata företag. En tredje grej på gång är att hjälpa restaurangkedjan Romy Foods igång i centrala Köpenhamn. Romy Foods har ett exklusivt avtal med Torus Pak förpackningslöning, säger Rickard Gillblad, Managing Director Torus Pak Europe.

Förpackningar utgör idag två procent av Danmarks totala inköp av varor och tjänster. Plastförpackningar som Torus Pak står för runt 20 procent av dessa inköp. Enligt Miljöstyrelsens undersökning har förpackningsindustrin upplevt en stadig ekonomisk utveckling sedan 2003. Globalt, omsätter industrin 560 milliarder USD per år.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx