PUBLICERAD: 3 april 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Torus Pak - low

Med en heltidsanställd Country Manager, i form av den branschkunnige Sören Cohr Caspersen, på plats i Köpenhamn, har Torus Pak sedan i höstas bearbetat den danska marknaden.

– Intresset för matförpackningen med löstagbar botten är jättestort. Danmark är hemlandet för snygg design, så det är inte förvånande att en produkt som bringar estetik till ätandet tas emot varmt, säger Sören Cohr Caspersen.

Allt fler människor har allt mindre tid för att laga mat. Därför ökar försäljningen av färdigrätter och take-away från restauranger som båda levereras i plastlådor. När de sedan serveras uppslevade eller direkt ur lådan där hemma, är presentationen inte särskilt tilltalande och smakupplevelsen påverkas därav negativt. Torus Pak förpackningen öppnas från undersidan och möjliggör att maträtten ser lika bra ut på tallriken som i tråget.

– Vi började att satsa på personal i Danmark. Härnäst satsar vi på att sälja själva förpackningen både till offentliga och privata företag. En tredje grej på gång är att hjälpa restaurangkedjan Romy Foods igång i centrala Köpenhamn. Romy Foods har ett exklusivt avtal med Torus Pak förpackningslöning, säger Rickard Gillblad, Managing Director Torus Pak Europe.

Förpackningar utgör idag två procent av Danmarks totala inköp av varor och tjänster. Plastförpackningar som Torus Pak står för runt 20 procent av dessa inköp. Enligt Miljöstyrelsens undersökning har förpackningsindustrin upplevt en stadig ekonomisk utveckling sedan 2003. Globalt, omsätter industrin 560 milliarder USD per år.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620