Storsäckar till livsmedelsindustrin

PUBLICERAD: 24 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Q_Liner

Accon AB kommer att ställa ut på mässan i Malmö och kommer att presentera storsäckar som är ett hett ämne för livsmedelsindustrin. Storsäckarna är tillverkade under ISO22000 standard med innersäckar som har olika barriärer som skyddar godset i storsäckarna.

– Vi har ett flertal kunder som tar hjälp av oss i dagsläget att ta fram formstabila storsäckar som anpassade till pallstorlekar som kunden använder. Med vår kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi en specifikation och en storsäck som är optimerad för kunden, berättar vd Micael Rahm.

Som exempel kan måtten justeras in på säcken så att man kan öka på volymen i säcken med tio procent utan att det kommer att behöva förändras något i fyllningsstationer eller tömningsstationer.

Under mässan och fram till midsommar vill vi erbjuda våra kunder kostandsfri service att optimera storsäckarna. Vi vill visa våra kunder att det fortarande finns utrymme att optimera och hålla ner kostnaden för emballage och transporter, avslutar Micael Rahm.

 

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax