Storsäckar till livsmedelsindustrin

PUBLICERAD: 24 mars 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Q_Liner

Accon AB kommer att ställa ut på mässan i Malmö och kommer att presentera storsäckar som är ett hett ämne för livsmedelsindustrin. Storsäckarna är tillverkade under ISO22000 standard med innersäckar som har olika barriärer som skyddar godset i storsäckarna.

– Vi har ett flertal kunder som tar hjälp av oss i dagsläget att ta fram formstabila storsäckar som anpassade till pallstorlekar som kunden använder. Med vår kunskap och erfarenhet skräddarsyr vi en specifikation och en storsäck som är optimerad för kunden, berättar vd Micael Rahm.

Som exempel kan måtten justeras in på säcken så att man kan öka på volymen i säcken med tio procent utan att det kommer att behöva förändras något i fyllningsstationer eller tömningsstationer.

Under mässan och fram till midsommar vill vi erbjuda våra kunder kostandsfri service att optimera storsäckarna. Vi vill visa våra kunder att det fortarande finns utrymme att optimera och hålla ner kostnaden för emballage och transporter, avslutar Micael Rahm.

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx