Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

PUBLICERAD: 24 mars 2023
UPPDATERAD: 24 mars
Bild: Zoégas

Det rör på sig på området kaffeförpackningar. Nyligen kunde Packnews berätta om Löfbergs nya förpackning av monomateriel vilket underlättar återvinning, nu meddelar Nestlé att hela Zoégas Professionals sortiment är anpassat för återvinning.

Nestlé har som globalt mål att alla förpackningar ska vara 100 procent återvinningsbara senast 2025. Dessutom ska användningen av ny jungfrulig plast minska med en tredjedel till 2025.

– Vi jobbar intensivt för att minska materialåtgången där det är möjligt, därför fasar vi ut den plast som är svår att återvinna samtidigt som vi förbättrar våra förpackningsmaterial, säger Sofia Anderhall, marknadschef för Zoégas Professional i ett pressmeddelande.

För att nå målet uppdaterar nu Zoégas Professional sitt sortiment. Det innebär att allt kaffe från Zoégas Professional som serveras på caféer, restauranger, hotell och arbetsplatser runt om i Sverige numera är förpackat i ett mjukplastmaterial som är designat för återvinning. Vilket material det är framgår inte, inte heller hur det är designat för återvinning.

Satsningen på återvinningsbara förpackningar är ytterligare ett steg i Zoégas arbete med övergången till cirkulära flöden. Nyligen presenterade Zoégas ett projekt tillsammans med kaffeleverantören Beans in Cup och TMR som samlar in och återvinner förpackningar där Zoégas Professionals kaffepåsar samlas in och återvinns.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}