Yangi och The Loop Factory invigde sina nya lokaler

PUBLICERAD: 8 mars 2024
UPPDATERAD: 11 mars
Anna Altner, Maria Ström och Johann Kaiser hade en kul dag. Foto: Bo Wallteg

Den 6 mars kunde Yangi och The Loop Factory äntligen inviga sina nya, superfräscha lokaler i Varberg. Packnews var på plats. Nyligen annonserade man också en ny samarbetspartner, GDA SpA, ett företag i italienska Coesiakoncernen.

I höstas besökte vi Yangi vilket resulterade i en längre artikel och en exklusiv demonstration av den nya maskinen, Cellera. Då var lokalerna alldeles intill E6:an om inte ett kaos, så i vilket fall en byggarbetsplats. Nu är allt på plats och invigningen skedde tillsammans med både entreprenörer och potentiella kunder till tekniken.

I ett välkomsttal sa Yangis vd, Johann Kaiser, att bygget är mycket mer än bara väggar och tak, den symboliserar det seriösa arbete som präglar Yangi, som kan se tillbaka på tio års utvecklingsarbete.

Yangi och The Lopp Factory finns i byggnaden. Foto: Bo Wallteg

– Vi hade i höstas ett företagsbesök från Kalifornien och de blev imponerade. Det uttryckte de genom att konstatera att ”you guys are not messing around”, och det tar jag som en bekräftelse på att vi verkligen är på rätt väg.

Anna Altner är grundare av Yangi och innan dess av The Loop Factory som nu finns i samma lokaler. ”Vi är det coolaste cirkulära bolaget i världen” konstaterade hon utan tvekan. The Loop Factory. Företaget är specialiserat på att utveckla och realisera lösningar inom material, produkter och teknologi, till exempel till förpackningsindustrin och där finns därmed en tydlig koppling till Yangi.

– Vi är ingenjörer som tittar på restströmmar och spillmateriel. Vi har stor industrierfarenhet och vill göra impact globalt, konstaterade Maria Ström som är vd för bolaget.

Nytt partnerskap

Helt nyligen kunde Yangi också berätta att de efter en omfattande utvärdering har hittat den perfekta skalningspartnern i italienska GDM SpA, ett Coesia-företag och världsledande inom industriella marknadslösningar för engångshygienindustrin. Genom ett partnerskap med GDM har Yangi nu en kraftfull partner för att förbättra sin marknadsnärvaro och säkerställa sömlös integrering av sin teknologi i olika industrier.

– Detta partnerskap markerar en viktig milstolpe i resan mot att skala upp Yangis banbrytande teknologi, vilket leder till en ny era inom hållbar innovation. Det betyder ett åtagande att göra hållbara lösningar mer tillgängliga och mer effektiva globalt, säger Johann Kaiser, vd för Yangi.

Johann Kaiser med produkter från The Loop Factory framför sig, och exempel från Yangi bakom ryggen. Foto: Bo Wallteg

– Med sina bevisade meriter inom industriella marknadslösningar är GDM redo att tillhandahålla de nödvändiga kapaciteterna och nätverket för storskalig implementering av Yangis innovativa teknologi, fortsätter han.

Yangi är nu redo att kommersialisera sin torrfiberformningsteknologi. Man erbjuder en komplett lösning till förpackningstillverkare och varumärken via deras Cellera-maskinplattform och skräddarsydda paket med mervärdestjänster såsom konsulttjänster för förpackningsdesign och material.

Säkerställer framgångsrik integrering

GDM har 30 års expertis i att designa och konstruera banbrytande konverteringslösningar för olika marknader. Dessutom, då man är en del av Coesia, med huvudkontor i Bologna kan GDM dra nytta av en global närvaro, vilket möjliggör snabbare skalning och värdefulla nätverksmöjligheter.

– GDM:s expertis är avgörande för att säkerställa framgångsrik integrering och bred användning av Yangis fiberbaserade teknologi. Tillsammans skapar dessa kompletterande bidrag en synergi som kommer att revolutionera branschen, säger Hanna Rüdel, Chief Commercial Officer på Yangi.

– Innovation är en daglig verksamhet på GDM. Från att designa nya produktionsprocesser till att ta fram innovativa idéer för att hantera grönare råvaror, vi är fast beslutna att alltid leverera avantgardistiska lösningar. Att gå samman med Yangi kom helt naturligt: vårt partnerskap kommer att påverka förpackningsindustrin positivt, ur ett tekniskt och miljömässigt perspektiv, säger Luca Aiolfi, verkställande direktör för GDM.

 

 

Läs vidare

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

Walki fortsätter investera i Centraleuropa

Walki har genomfört en investering på över 6 MEUR i en toppmodern produktionslinje vid sin fabrik i Steinfurt. Linjen är nu redo att börja producera åt kunder som går över till fiberbaserade material.
Walki

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx