Xeikon erbjuder taktilt tryck på etiketter

PUBLICERAD: 2 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Xeikon erbjuder tryck med struktur i sin maskinserie Panther.

Xeikon har utvecklat en lösning för ett mer mångfacetterat etikettryck som ger en så kallad haptisk effekt.

Den nya taktila effekten har blivit möjlig för Xeikon tack en förening av arbetsflödeslösningen Xeikon X-800 och uv-bläcket PantherCure som kan generera ett taktilt lager tryck. Företaget skriver i ett pressmeddelande att tryckare på så sätt kan skapa och designa etiketter med förbättrad taktilitet och strukturer som ger en lyxig känsla.

Större utbud och tidsbesparing

Xeikon skriver att utskriftsprocessen inte bara ger ett större utbudet av möjliga applikationer för avancerade etikettmarknader, det blir också betydande tidsbesparingar genom att ändringar i prepressfilerna kan undvikas.

Front end-lösningen X-800  och tekniken som genererar det strukturerade lagret är inbäddat i uv-inkjetpressarna i Xeikons Panther-maskiner.

Visas på etikettmässa

– Det är varumärkesägarna och designerna som definierar strukturen och formen på designen. När filen tas emot identifierar arbetsflödet automatiskt elementen i designen och genererar den information som krävs för att driva skrivhuvudet – det är det som skapar den haptiska effekten i trycket på slutprodukten, säger Jeroen Van Bauwel, produktchef på Xeikon.

Lösningen kommer att presenteras på etikettmässan Labelexpo, 24-27 september som hålls i Bryssel.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x