Wellpappförpackning för färska livsmedel

PUBLICERAD: 11 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith och Multivacs förpackningslösning Eco Bowl.

DS Smith och Multivac är i ett samarbete för att designa och producera Eco Bowl – en wellpapplösning för färska livsmedel som redan har testats på marknaden.

En innovativ lösning för färska livsmedel i modifierad atmosfärisk förpackning baserad på wellpapp. Så beskriver företagen DS Smith och Multivac sitt strategiska partnerskap kring förpackningslösningen Eco Bowl. Samarbetet har inletts för att säkerställa maximal skalbarhet av Eco Bowl-lösningen för livsmedelsproduktion och detaljhandelskunder i hela Europa.

Enkel att återvinna

Företagen har satsat på att undgå överemballering och att göra det enkelt att källsortera Eco Bowl. Täckfolien kan tas bort och wellpappbrickan lämnas till återvinning.

Förpackningen är designad för att köras i Multivacs termoformningsmaskiner och trågförslutare. Enligt företagen blir hållbarheten jämförbar eller till och med förbättrad jämfört med konventionell kontrollerad atmosfärförpackning av färska livsmedel.

Testad av kund

Eco Bowl har redan testats på marknaden av den tyska växtbaserade köpttproducenten Amidori. Enligt Marc Chiron, Sales, marknads- och innovationschef för Packaging på DS Smith valde de Eco Bowl under 2019.

– Vi är glada över att se den framgång Amidori har haft med ECO Bowl, och detta är ett bra exempel på de fördelar kunderna kan skörda när de välja att implementera denna nya generation av förpackningsinnovationer i sina leveranskedjor.

– Innovationen bakom Eco Bowl visar framstegen som DS Smith tar för att påskynda hållbara initiativ i branschen, och genom vårt partnerskap med Multivac är vi engagerade i att driva cirkulära ekonomier i större skala.

 

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x