Wellpappförpackning för färska livsmedel

PUBLICERAD: 11 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith och Multivacs förpackningslösning Eco Bowl.

DS Smith och Multivac är i ett samarbete för att designa och producera Eco Bowl – en wellpapplösning för färska livsmedel som redan har testats på marknaden.

En innovativ lösning för färska livsmedel i modifierad atmosfärisk förpackning baserad på wellpapp. Så beskriver företagen DS Smith och Multivac sitt strategiska partnerskap kring förpackningslösningen Eco Bowl. Samarbetet har inletts för att säkerställa maximal skalbarhet av Eco Bowl-lösningen för livsmedelsproduktion och detaljhandelskunder i hela Europa.

Enkel att återvinna

Företagen har satsat på att undgå överemballering och att göra det enkelt att källsortera Eco Bowl. Täckfolien kan tas bort och wellpappbrickan lämnas till återvinning.

Förpackningen är designad för att köras i Multivacs termoformningsmaskiner och trågförslutare. Enligt företagen blir hållbarheten jämförbar eller till och med förbättrad jämfört med konventionell kontrollerad atmosfärförpackning av färska livsmedel.

Testad av kund

Eco Bowl har redan testats på marknaden av den tyska växtbaserade köpttproducenten Amidori. Enligt Marc Chiron, Sales, marknads- och innovationschef för Packaging på DS Smith valde de Eco Bowl under 2019.

– Vi är glada över att se den framgång Amidori har haft med ECO Bowl, och detta är ett bra exempel på de fördelar kunderna kan skörda när de välja att implementera denna nya generation av förpackningsinnovationer i sina leveranskedjor.

– Innovationen bakom Eco Bowl visar framstegen som DS Smith tar för att påskynda hållbara initiativ i branschen, och genom vårt partnerskap med Multivac är vi engagerade i att driva cirkulära ekonomier i större skala.

 

 

Läs vidare

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning

Ny svensk forskning möjliggör att pappersfiber kan återvinnas fler gånger

Ett av problemen med pappersåtervinning är att fibern blir stelare vid avvattning och torkning vilket kallas förhorning. Detsamma händer också exempelvis disktrasor, vilka blir stelare med tiden. Ny forskning visar hur förhorning sker, kunskap som kommer ge möjlighet att återvinna pappersfibern många fler gånger jämfört med dagens fem till sju gånger.
BjornSjostrand-900

Ett mer hållbart designkoncept från Electrolux

Electrolux Groups in-house designteam har tillsammans med BVD tagit fram en ny förpackningsdesign som ska väcka känslor via en brun kartongförpackning.
Electroluxx

ICA Medis går sin egen väg

För att sticka ut bland hundratals affärer kring Medborgarplatsen anlitade ICA Medis byrån Hummingbirds – som i sin tur använde butikens byggnad som inspiration till skapandet av ett modulärt system.
Samlingsbild_1-kopierax

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning