Walki Group investerar i nystartade The Paper Lid Company

PUBLICERAD: 28 juni 2023
UPPDATERAD: 28 juni
Foto: The Paper Lid Company

Walki Group har investerat i det finska nystartade företaget The Paper Lid Company (’TPLC’). TPLC:s tillverkningsanläggning för papperslock i Masku, Finland, kan därmed skalas upp till produktionsvolymer med stöd av Walki.

Slutanvändare av varma och kalla kopplock letar alltmer efter alternativ för att ersätta plastlock med mer alternativa lösningar. Även om användningen av plastlock ännu inte har förbjudits allmänt genom förordningar, vidtar många restauranger, kaffekedjor, återförsäljare och andra åtgärder för att övergå till alternativa lösningar.

TPLC har utvecklat ett sätt att tillverka återvinningsbara papperslock. Locket utvecklat av TPLC sitter stadigt på koppen, har enligt företaget en behaglig touch och känsla, kan förses med skräddarsytt tryck och har enligt uppgift ett konkurrenskraftigt pris jämfört med plastalternativ. Råmaterialet till locken är framställt med dispersioncoatingteknik som gör dem återvinningsbara i pappersåtervinningen.

Walkis startup-investeringsinitiativ Walki Ventures har investerat i TPLC och etablerat ett strategiskt partnerskap för att stödja TPLC i genomförandet av den ambitiösa tillväxtplan som grundarna har lagt fram. Walki kommer att stödja TPLC inom flera områden, inklusive utveckling av återvinningsbart råmaterial för locken och trycktjänster för special- och enfärgstryckta lock. TPLC kommer också att bli medlem i Walkis FoU-gemenskap, vilket hjälper företaget att formulera hållbarhetsfördelar gentemot kunderna på ett faktabaserat sätt.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med Walki och få tillgång till de resurser som kommer med detta partnerskap. Råvaran spelar en mycket viktig roll både i vår produktionsprocess och kvaliteten på slutprodukten. Med Walkis materialkunskap, utskriftsmöjligheter och annat stöd är vi redo att börja leverera till marknaden i större skala, säger Matti Salonoja, VD och medgrundare av TPLC.

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna kraftigt men blir bevakningen bättre?

Naturvårdsverket vill höja förpackningsavgifterna men kommer man att bli effektivare på att stoppa frifräsare?
marissa-lewis-rK_a-5QsFhw-unsplashx

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax