Voith går in som delägare i Yangi

PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari


Det svenska företaget Yangi, med bas i Varberg, utvecklar sedan en längre tid torrformningsteknik av fiber, en teknik som man utvecklat under lång tid. Nu har man fått en ny delägare i och med att Voith investerat i aktier i bolaget.

Hur mycket Voith har gått in med i Yangi framgår inte, men man säger sig vara mycket glada över att ha investerat i en ny, framtidsorienterad lösning som ytterligare driver på avkarboniseringen i pappersindustrin.

”Vi är mycket glada över partnerskapet mellan Voith och Yangi. Vi har hittat rätt partner för att ytterligare utveckla våra innovativa lösningar och växa inom nya affärsområden”, säger Johann Kaiser som är VD på Yangi.

”Från början har vi varit förenade via vårt intresse och vår motivation för hållbara teknologier”, säger Anna Altner, som är grundare av Yangi och The Loop Factory.

Voith-gruppen är ett globalt teknikföretag, en familjeägd koncern med basen i Tyskland. Verksamheten ligger inom energi, papper, råvaror samt transport och fordon.

Yangis metod utgår från vanlig pappersmassa på rulle. Teoretiskt kan man använda alla typer av fibrer men det beror på vilken slutprodukt man vill ha. Recepten på materialen man använder är en stor del för Yangi.

När Packnews träffde Anna och Johann på Scanpack i höstas och frågade varför man inte är först ut på marknaden med torrformningsteknik blev svaret att man medvetet har varit mycket försiktiga vad gäller vilka industriella partners man tagit in. Man konstaterade att framgången ligger i att ha trovärdiga industriella partners och att det tar tid att bygga relationer. Nu har alltså relationen med Voith blivit riktigt stark.

Under innevarande år är tanken att man ska ha en fullskalig demomaskin på

Läs vidare

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy