Visar sina kartongkvaliteter på Fachpack

PUBLICERAD: 27 september 2016
UPPDATERAD: 24 januari

metsa-fachpack

 På FachPack 2016 i Nürnberg visar Metsä Board sina produkter för food service liksom falskartong och vita linerprodukter som utvecklats för dagens förpackningskrav. Produkterna tillverkas av förnybar och återvinningsbar råvara, färskfiber, av känt ursprung och som är naturligt ren.

Metsä Boards produkter för food service är speciellt utvecklade för det växande food service segmentet, säkra för direktkontakt med livsmedel och idealiskt för tallrikar, muggar, bägare, brickor och livsmedelsförpackningar. I november 2015 tillkännagav Metsä Board investeringen i en extruderingslinje i bruket i Husum. I och med det kommer PE-belagd färskfiberkartong att kunna produceras. Fram tills dess kan Metsä Board, via extern extrudering, erbjuda belagd kartong för food service.

En ny produkt i Metsä Boards sortiment av vit liner är Kemiart Brite+, en white top liner för varumärkes-, detaljhandels- och konsumentförpackningar och som är säker för livsmedelsförpackningar. Kemiart Brite+ har hög styrka och en utmärkt yta för konventionellt flexotryck av wellpapp. Förutom att ge hög färgdensitet och glans, har den en hög produktivitet under hela tryck- och konverteringsprocessen och är ett konkurrenskraftigt alternativ till vita obestrukna linerkvaliteter.

Metsä Board finns på FachPack i Hall 7A/7A-235s och besökarna får se de tre vinnarna i 2016 Pro Carton ECMA Awards; Carton of the Year liksom vinnarna i kategorierna Food samt Beauty & Cosmetics categories De är alla producerade med kartong från Metsä Board. Vinnarna visar tydligt hur genomtänkt design, tryck, konvertering och finish adderar avsevärt värde och förstärker intrycket av den slutliga förpackningsdesignen.

Metsä Boards monter finns i direkt anslutning till PrintCity Alliance monter där focus ligger på att promota värdet av tryck och förpackningar. Metsä Board är medlem i PrintCity Alliance.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex