Visar det senaste inom miljö & hållbarhet

PUBLICERAD: 19 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera - Butik

Den 24-25 mars arrangeras Butiksleverantörsmässan på Kistamässan i Stockholm. Förpackningsföretaget Avisera tar ytterligare ett steg i sitt hållbarhetsarbete genom att presentera ett brett utbud grönare förpackningslösningar.

Avisera har sedan länge fokuserat på hållbarhet och erbjudit förpackningslösningar som uppfyller högt ställda krav på kvalitet och miljö. Företaget är FSC-certifierat vilket innebär att bärkassarna och förpackningslösningarna, längs hela kedjan, framställts enligt marknadens mest långtgående sociala och miljömässiga krav för skogsbruk.

På Butiksleverantörsmässan 2015 presenterar Avisera ett utökat utbud grönare förpackningslösningar. Bland annat visas miljötejpen AirTape, återanvändbara bärkassar i Non Woven och plastpåsar producerade av återvunnet material. För varje beställning av företagets gröna lösningar planteras ett träd i Nicaragua genom Aviseras trädplanteringsprojekt.

– Det är sedan hösten 2014 standard med FSC-certifierat när man beställer bärkassar från oss. Det påverkar inte priset utan bara medför de positiva fördelarna som FSC-certifierat ger. Vi ser ett stort intresse för miljö och hållbarhet och ser fram emot att få presentera ännu fler möjligheter på Butiksleverantörsmässan, säger Mariella Zalbo Lundgren, Marknadschef vid Avisera.

Avisera arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan. Miljöarbetet drivs inom ramen för Aviseras miljöledningssystem som är certifierat enligt ISO 14001. Sedan 2007 har företaget valt att klimatkompensera för företagets utsläpp, dessutom genomförs kontinuerligt åtgärder i verksamheten för att utsläppen ska minska.

Avisera presenteras i monter H:03 på Butiksleverantörsmässan den 24-25 mars, Kistamässan.

Avisera har levererat förpackningslösningar till framgångsrika företag och organisationer under 20 år. I sortimentet finns allt från bärkassar, påsar, butiksemballage, förpackningar, e-handelsemballage och etiketter till packtejp, och pärmar. Avisera står för trygghet, exakta leveranser och hög kvalitet till rätt pris.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost