Visar det senaste inom miljö & hållbarhet

PUBLICERAD: 19 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Avisera - Butik

Den 24-25 mars arrangeras Butiksleverantörsmässan på Kistamässan i Stockholm. Förpackningsföretaget Avisera tar ytterligare ett steg i sitt hållbarhetsarbete genom att presentera ett brett utbud grönare förpackningslösningar.

Avisera har sedan länge fokuserat på hållbarhet och erbjudit förpackningslösningar som uppfyller högt ställda krav på kvalitet och miljö. Företaget är FSC-certifierat vilket innebär att bärkassarna och förpackningslösningarna, längs hela kedjan, framställts enligt marknadens mest långtgående sociala och miljömässiga krav för skogsbruk.

På Butiksleverantörsmässan 2015 presenterar Avisera ett utökat utbud grönare förpackningslösningar. Bland annat visas miljötejpen AirTape, återanvändbara bärkassar i Non Woven och plastpåsar producerade av återvunnet material. För varje beställning av företagets gröna lösningar planteras ett träd i Nicaragua genom Aviseras trädplanteringsprojekt.

– Det är sedan hösten 2014 standard med FSC-certifierat när man beställer bärkassar från oss. Det påverkar inte priset utan bara medför de positiva fördelarna som FSC-certifierat ger. Vi ser ett stort intresse för miljö och hållbarhet och ser fram emot att få presentera ännu fler möjligheter på Butiksleverantörsmässan, säger Mariella Zalbo Lundgren, Marknadschef vid Avisera.

Avisera arbetar aktivt för att minska sin miljöpåverkan. Miljöarbetet drivs inom ramen för Aviseras miljöledningssystem som är certifierat enligt ISO 14001. Sedan 2007 har företaget valt att klimatkompensera för företagets utsläpp, dessutom genomförs kontinuerligt åtgärder i verksamheten för att utsläppen ska minska.

Avisera presenteras i monter H:03 på Butiksleverantörsmässan den 24-25 mars, Kistamässan.

Avisera har levererat förpackningslösningar till framgångsrika företag och organisationer under 20 år. I sortimentet finns allt från bärkassar, påsar, butiksemballage, förpackningar, e-handelsemballage och etiketter till packtejp, och pärmar. Avisera står för trygghet, exakta leveranser och hög kvalitet till rätt pris.

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax