Vill bli Nordeuropas ledande mässa inom livsmedelsteknik

PUBLICERAD: 1 mars 2016
UPPDATERAD: 1 mars

Marknaden för bra mat och dryck blir allt större. Det gör i sin tur att en mässa som Food Chain Nordic blir mycket efterfrågad.

Food Chain Nordic som arrangeras på Malmömässan den 6-7 april har fokus på tre områden, Produktion, Pack och Logistik, och går samtidigt som Easyfairs Food Ingredients. Bakom båda mässorna står Easyfairs Scandinavia.

– Med de två mässorna skapar vi ett brett arrangemang med både utrustning och ingredienser till livsmedelsproduktion, säger Jennie Heidenfors, projektchef hos Easyfairs Scandinavia.

Intresset bland konsumenterna för bra mat och dryck ökar stadigt. Det innebär bl a att livsmedels- och dryckesproducenterna allt snabbare måste kunna presentera nya produkter för att möta marknadens efterfrågan. Det finns därför enligt Easyfairs Scandinavia ett tydligt intresse bland både stor- och småskaliga producenter att se samlat på utbudet av utrustning och ingredienser. Och mot bakgrund av att livsmedelsindustrin i dag är Sveriges fjärde största industrigren med en total omsättning på över 165 miljarder kronor så är potentialen naturligvis stor för en bred mötesplats här hemma.

– Målet är att hela arrangemanget på sikt ska bli norra Europas ledande fackmässa för livsmedels- och dryckesindustrin.

Easyfairs Scandinavia betonar att mässorna kompletterar varandra eftersom utrustning och maskiner i allt högre grad kopplas till hantering av olika ingredienser.

-Det betyder även att svenska livsmedelsproducenter oavsett storlek här får möjlighet till dialog och kompetensutveckling, bl a i form av seminarier.

Utställarna på Food Ingredients visar olika ingredienser till livsmedelsproduktion, t ex råvaror och halvfabrikat men också kontraktstillverkning och tjänster. Bland utställarna märks många stora aktörer och varumärken men mässan kommer även att ha ett fullspäckat seminarieprogram med föreläsningar om bl a hållbarhet och CSR-frågor, framtidens förpackningar och mat, matsvinn samt säkerhetsfrågor kring livsmedels- och dryckesproduktion.

MalmöMässan, Malmö

6 april: 09.00-17.00

7 april: 09.00-16.00

Mässan är en ren fackmässa och endast öppen för representanter från näringslivet och offentlig sektor.

Läs vidare

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Absurt att plastproducenterna ska betala för förbränning enligt IKEM

Energimyndigheten har på uppdrag av regeringen föreslagit att en skatt på plastproducenterna ska finansiera CCS (Carbon Capture and Storage) och CCU (Carbon Capture and Utilization). Avfall Sverige välkomnar förslaget. Det gör inte IKEM – Innovations- och kemiindustrierna som i stället anser att det är dags att förbjuda plastförbränning.
bränn

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}