Vill bli Nordeuropas ledande mässa inom livsmedelsteknik

PUBLICERAD: 1 mars 2016
UPPDATERAD: 1 mars

Marknaden för bra mat och dryck blir allt större. Det gör i sin tur att en mässa som Food Chain Nordic blir mycket efterfrågad.

Food Chain Nordic som arrangeras på Malmömässan den 6-7 april har fokus på tre områden, Produktion, Pack och Logistik, och går samtidigt som Easyfairs Food Ingredients. Bakom båda mässorna står Easyfairs Scandinavia.

– Med de två mässorna skapar vi ett brett arrangemang med både utrustning och ingredienser till livsmedelsproduktion, säger Jennie Heidenfors, projektchef hos Easyfairs Scandinavia.

Intresset bland konsumenterna för bra mat och dryck ökar stadigt. Det innebär bl a att livsmedels- och dryckesproducenterna allt snabbare måste kunna presentera nya produkter för att möta marknadens efterfrågan. Det finns därför enligt Easyfairs Scandinavia ett tydligt intresse bland både stor- och småskaliga producenter att se samlat på utbudet av utrustning och ingredienser. Och mot bakgrund av att livsmedelsindustrin i dag är Sveriges fjärde största industrigren med en total omsättning på över 165 miljarder kronor så är potentialen naturligvis stor för en bred mötesplats här hemma.

– Målet är att hela arrangemanget på sikt ska bli norra Europas ledande fackmässa för livsmedels- och dryckesindustrin.

Easyfairs Scandinavia betonar att mässorna kompletterar varandra eftersom utrustning och maskiner i allt högre grad kopplas till hantering av olika ingredienser.

-Det betyder även att svenska livsmedelsproducenter oavsett storlek här får möjlighet till dialog och kompetensutveckling, bl a i form av seminarier.

Utställarna på Food Ingredients visar olika ingredienser till livsmedelsproduktion, t ex råvaror och halvfabrikat men också kontraktstillverkning och tjänster. Bland utställarna märks många stora aktörer och varumärken men mässan kommer även att ha ett fullspäckat seminarieprogram med föreläsningar om bl a hållbarhet och CSR-frågor, framtidens förpackningar och mat, matsvinn samt säkerhetsfrågor kring livsmedels- och dryckesproduktion.

MalmöMässan, Malmö

6 april: 09.00-17.00

7 april: 09.00-16.00

Mässan är en ren fackmässa och endast öppen för representanter från näringslivet och offentlig sektor.

Läs vidare

Många fördelar med dryckesburken enligt Crown

Crown beverage canx

KLS Pureprint siktar mot den svenska förpackningsmarknaden

Danska KLS Pureprint har under det senaste året genomfört ett antal investeringar och förändringar, vilket har satt en ny riktning för företaget och en säljsatsning i Sverige med en tydlig inriktning på förpackningar.
KLS-Bording_01

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Rottneros varslar 24 på Vallviks Bruk

Ökande kostnader, sjunkande massapriser och på sikt svagare dollar är anledningen till att 24 personer varslats om uppsägning på Rottneros bruk i Vallvik.
Vallvikx

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front